Nyíradonyban jártak, majd tornagyőztesek lettek kézilabdás lányaink

Nyíradonyban jártak, majd tornagyőztesek lettek kézilabdás lányaink
2012. December 22.
Csütörtökön Nyíradonyban vettek részt közös edzésen a helyi csapattal, szombaton pedig megnyerték a Mikulás Kupát kézilabdás lányaink.
/vlm/Image/Show/84/
A kupagyőztes csapat, a díjátadások után

Ahogyan arról beszámoltunk, az Unirea Sport Klub a Nyíradonyi VVT Klubbal közösen nyert pályázatot fiatalok sportolási lehetőségeinek javítására (részletek itt). Az együttműködés keretében csütörtökön a kézilabdás lányok vettek részt Nyíradonyban egy közös edzésen a helyi, az NB I./B-ben szereplő csapat ifjúsági gárdájával. Leu Eugen edző tanítványai 10-5-ös félidő után 15-10-es vereséget szenvedtek, de az eredmény ebben az esetben nem volt lényeges, sokkal fontosabb volt a tapasztalatszerzés, az, hogy immár a határon túlra is eljutott a csapat. A nyíradonyiak 2013. január 8-án délután fogják viszonozni a látogatást. (Addig még a jövő héten csütörtökön, december 27-én a Szabó Zoltán edzette utánpótlás labdarúgó csapat is vendégeskedik majd Nyíradonyban.)

Szombaton rendezték meg a Zelk Zoltán Gimnázium szervezésében a helyi sportteremben a hatodik Mikulás Kupát lányoknak (a fiúk csütörtökön vetélkedtek). A hazai Unirea mellett Hegyközszentmiklós, Hegyközpályi és Szalacs csapatai léptek pályára. A 2 X 15 perces találkozókon a következő eredmények születtek:

Érmihályfalva – Szalacs 16 – 11

Hegyközszentmiklós – Hegyközpályi 15 – 12

Hegyközszentmiklós-Szalacs 8 – 5

Érmihályfalva – Hegyközpályi 12 – 0

Érmihályfalva – Hegyközszentmiklós 15 – 8

Szalacs – Hegyközpályi 14 – 6.

A Mikulás Kupát tehát a látottak alapján teljesen megérdemelten, meggyőző játékkal, 43-19-es gólaránnyal tartották itthon az Unirea kézilabdásai:

1. Érmihályfalva

2. Hegyközszentmiklós

3. Szalacs

4. Hegyközpályi.

Az okleveleket és a kupákat a csapatkapitányoknak Csengeri Csongor iskolaigazgató adta át, ezek mellett több különdíj is gazdára talált:

-a csapatát elkísérő Somogyi Lajos hegyközpályi polgármester megkapta “A kézilabda barátja” kitüntető címet;

-megválasztották minden csapat legjobbját:

Unirea …………Caragilov Melissa (képünkön)

Szentmiklós …Nyilas Klementina

Szalacs ………..Egri Mónika

Pályi ……………Nagy Brigitta.

A kézilabdás lányoknak véget ért az idei sport-év. Ebből az alkalomból Leu Eugen edző kérdésünkre elmondta: a csapat a megalakulása óta eltelt fél évben szép eredményeket ért el a megyei ifjúsági bajnokságban, és több tornán is. Az “út” elején járnak, és ezek az eredmények további reményekre jogosítanak. Az edző ezúton szertné megköszönni a támogatást a melléjük állt néhány szponzornak, a Polgármesteri Hivatalnak és a Helyi Tanácsnak, illetve nem utolsó sorban a sportolók szüleinek, kívánva kellemes karácsonyt és boldog új évet.

Keresés