Nyíradonyban jártak utánpótlás focistáink

Nyíradonyban jártak utánpótlás focistáink
2012. December 28.
Nyolc csapat részvételével tartott focitornán a 6. helyet szerezte meg az Unirea 1999-2000-es korosztályos csapata tegnap Nyíradonyban.
/vlm/Image/Show/84/
Illusztráció: Minifocitorna az idei Nyíló Akác Napokon

Az Unirea és a Nyíradonyi VVT Klub közötti együtműködés újabb állomásaként az 1999-2000-es korosztályú focicsapat részt vett egy nyolc csapatot felvonultató tornán csütörtökön.

Szabó Zoltán edzőtől megtudtuk, hogy csapata több hetes “edzésmentes” időszak után, szinte a karácsonyi asztal mellől indult útnak a tornára, ahol a nyolc csapatot két csoportra osztották. Az Unirea eredményei:

Bozsik Akadámia Nyíregyháza – Unirea 4 – 0

Hajdúsámson – Unirea 2 – 1

Nyíradony – Unirea 1 – 1.

A csoportbeli eredmények alapján az Unirea az 5. – 8. helyért küzdhetett tovább. Elsőként Nyírábrány csapatát legyőzték 1 – 0-ra, majd az 5. helyért vívott összecsapáson újra a házigazdákkal kerültek szembe, ahol megismételték a csoportbeli 1 – 1-et, ám a büntetőkben alul maradtak, így a 6. helyen végeztek. (Tornagyőztes a Bozsik Akadémia Nyíregyháza lett.)

Kérdésünkre Szabó Zoltán elmondta: a reggel 9 órától este 18 óráig, a nyíradonyi sportcsarnokban tartott tornán elért eredményük megfelel a látottaknak, illetve annak, hogy – amint már említettük – csapata pár hete már nem volt edzésben. Ugyanakkor hasznos tapasztalatokkal lettek gazdagabbak, nem csak a játékosok, akik a pályán gyűjtötték be ezeket, hanem az edző is, aki az utánpótlás-nevelésben látott hasznosítható ötleteket.

Az együttműködés következő állomásaként az Unirea lesz egy focitorna házigazdája egy pontosan még meg nem állapított időpontban, január végén vagy február elején.

Keresés