Nyomon követhető a buszok útvonala

Nyomon követhető a buszok útvonala
2018. January 26.
Néhány napja már működik az a mobilapplikáció, amellyel a Bihar megyében engedéllyel rendelkező utasszállító járművek mozgását lehet nyomon követni.
/vlm/Image/Show/84/
Plakátokon is hirdetik a szolgáltatást

A Megyei Tanács kezdeményezésére tavaly valamennyi menetrendszerűen közlekedő, illetve a megyei önkormányzat által kibocsátott engedéllyel rendelkező, Bihar megyében közlekedő buszt GPS-szel sikerült felszerelni. Azt követően üzembe helyeztek egy olyan mobilapplikációt (BusBihor), melynek segítségével az utasok virtuálisan láthatják mindegyik viszonylatot, buszt, ezek rendszámát, a terepen való helyzetét, a megállók közti pozícióját, mikor és hogyan érkeznek meg az adott megállóba, gyakorlatilag valamennyi olyan információt, mely megkönnyíti az utazásukat. Mindez nem vonatkozik a turisztikai irodák meghatározott uticélú különjárataira, valamint a megyeközi járatokra (egyelőre).

A bihortransport.ro honlapot (melyen románul, magyarul és angolul lehet informálódni), illetve az említett mobilapplikációt is azért alkották meg, hogy átláthatóbbá tegyék a törvényes keretek közt zajló személyszállítást a megyében.

A program 290 járműre alkalmazható, Bihar megyében 257 távolsági busz működik engedéllyel. A beruházás értéke közel 252 ezer lej, melyből 200 ezer lejbe került a GPS-berendezések felszerelése, és 52 ezer lejbe a 24 hónapra lízingbe vett mobilapplikáció. Jelenleg átlagosan 25-30 ezer személy utazik naponta távolsági buszjáratokon a megyében.

Keresés