Nyugdíjak még húsvét előtt

Nyugdíjak még húsvét előtt
2019. April 1.
Április 15-ig mindenki kézhez kapja a nyugdíját, függetlenül attól, hogy milyen formában jut hozzá, nyilatkozta Marius Budăi munkaügyi miniszter.
/vlm/Image/Show/84/

A húsvéti ünnepre való tekintettel április 15-éig minden jogosult megkapja a nyugdíját – nyilatkozta Marius Budăi munkaügyi miniszter.

„Hétfőtől elkezdjük az áprilisban esedékes nyugdíjak kifizetését, így – a húsvéti ünnepre való tekintettel, illetve az új nyugdíj-kifizetési menetrendnek megfelelően – április 15-éig mindenki kézhez kapja a nyugdíját, függetlenül attól, hogy milyen formában jut hozzá”; – fogalmazott a tárcavezető az Antena 3 televízióadónak adott nyilatkozatában.

A miniszter ugyanakkor elmondta, folyamatban van azon személyek nyugdíjának az újraszámolása, akik az egyes vagy kettes munkacsoporthoz tartoztak, azaz nehéz körülmények között dolgoztak, de nem a besorolásnak megfelelő összegeket ítélték meg nekik. Az ő nyugdíjukat 2018. október 1-jétől kezdve számolják újra, 33 ezer nyugdíj-megállapító határozatot már ki is küldtek, és ezen érintettek többsége húsvétig megkapja a régi és az új juttatás közötti különbözetet is, „amely esetenként igen nagy”; – állítja Budăi. A tárcavezető ugyanakkor ismét nyomatékosította, hogy a szeptember 1-jétől esedékes nyugdíjemelés „nem forog veszélyben”;, van pénz az állami költségvetésben ahhoz, hogy 1100 lejről 1265 lejre növeljék a nyugdíjpont értékét.

(Bihari Napló)