Ők szedték, a tiszta Érmihályfalváért

Ők szedték, a tiszta Érmihályfalváért
2013. September 28.
A két iskola, a Zöld Kommandó és a Városháza képviseltette magát a "TeSzedd! A tiszta Érmihályfalváért" akcióban szombaton, melyen két helyszínen szedték a szemetet, takarítottak.
/vlm/Image/Show/84/
Az akció résztvevői, a gyülekező helyszínén

A takarítási akció olyan kezdeményezés, mely a jelek szerint talán sohasem marad feladat nélkül, amíg vannak rá jelentkezők…
A sok országban elindított kezdeményezés Románia-szerte szeptember 28-ra volt időzítve, ennek keretében került rá sor Érmihályfalván is. Délelőtt 10 és 10.30 óra között mintegy hetvenen gyűltek egybe a városi park főbejáratánál, zömmel az általános és a középiskola diákjai néhány tanár vezetésével, a Zöld Kommandó tagjai, illetve az elöljáróság képviselői.

A létszámot látva a szervezők úgy döntöttek, hogy két helyszínen lépnek akcióba: egyik a Dihenesen a Mihai Eminescu és Octavian Goga utcák, illetve az ANL-tömbházakhoz vezető út térsége, a másik csapat az Avram Iancu utcán a temető felé indult. A kiosztott kesztyűknek és zsákoknak már útközben is hasznát vették, hiszen addig is gyűjtötték az utcákon mások által szétdobált hulladékot.
Az Avram Iancu utcában, a temető reformátusokhoz tartozó részén, a kerítés mentén előzőleg a gyülekezet tagjai, a presbitérum takarított, kivágva és összegyűjtve a gazt, az elbokrosodott cserjéket, a fák hajtásait. Mindezt a városháza erőgépével rakodták utánfutóra, a traktor négyszer is fordult, de elszállítani való maradt a jövő hétre is még. A diákok összeszedték, amit a markoló nem tudott “megfogni”.
A Dihenesen az ismeretlen szemetelők után takarítottak, már sokadszor, és ismét “eredményesen”: 220 darab 120 literes zsákot töltöttek meg, amit később az utánfutós traktor szállított el.
Az akcióba az erdészet is bekapcsolódott saját alkalmazottaival, a városszéli erdőkben 28 fő szedetett össze 280 zsák szemetet, amit négy szekérrel és két traktor-utánfutóval szállítottak a szeméttelepre.

Keresés