Október 23-ai Diákutaztatási Program 2019

Október 23-ai Diákutaztatási Program 2019
2019. September 5.
Idén ősszel is utazásra bátorítják a középiskolásokat, hogy az október 23-i nemzeti ünnephez kapcsolódva egy másik Kárpát-medencei ország magyar iskolájához látogassanak. A Rákóczi Szövetség által meghirdetett pályázatra bármely Kárpát-medencei magyar középiskola jelentkezhet.
/vlm/Image/Show/84/

A Rákóczi Szövetség immár 30 esztendeje járul hozzá a Kárpát-medencei magyarság sokoldalú támogatásához, a határon átnyúló magyar-magyar kapcsolatok erősítéséhez, többek között az Október 23-i Diákutaztatási Programmal is.

Ennek keretében a szövetség idén ősszel is utazásra bátorítja a középiskolásokat, hogy az október 23-i nemzeti ünnephez kapcsolódva egy másik Kárpát-medencei ország magyar iskolájához látogassanak. A Rákóczi Szövetség által meghirdetett pályázatra bármely Kárpát-medencei magyar középiskola jelentkezhet.

A pályázat feltétele, hogy az utazó csoport a Kárpát-medencében legalább egy határt átlépjen és egy másik iskolával október 23-hoz kapcsolódó közös programot szervezzen. A pályázat keretében iskolánként egy autóbusznyi diák utazhat, amelyhez a Rákóczi Szövetség – az utazásban résztvevő diákok számától és a megtett távolságtól függően akár 300 ezer forint utazási támogatást is felajánl, illetve igény szerint segít a fogadó iskola közvetítésében.

Az online pályázati adatlapok beérkezésének határideje: 2019. október 1. (kedd).

A Rákóczi Szövetség diákutaztatási programja az idei évben már több mint 15.000 középiskolásnak teremtett lehetőséget utazásra.

További információk és a pályázati űrlap a Rákóczi Szövetség honlapján található: https://www.rakocziszovetseg.org/hirek/472-palyazati-felhivas-oktober-23-i-diakutaztatasi-program-2019

Keresés