Olvasni csak pontosan és szépen…

Olvasni csak pontosan és szépen…
2015. March 18.
Március 17-én, kedden délután került sor a Zelk Zoltán Gimnázium Szobros iskolaépületében a VII.Lugosi Mihály Nemzetközi Szépolvasó Verseny elődöntőjére.
/vlm/Image/Show/84/
A verseny résztvevői tanítóik és a zsűri társaságában

A III.-IV. osztályosok részére meghirdetett verseny helyi szakaszára most másodjára került sor (a tavalyi első részletei ide kattintva idézhetőek fel), idén 27 diák nevezett be.
A szövegválasztásból kiderült, hogy a gyerekek nagyon kedvelik a meséket. Hallhattunk tréfás népmeséket, állatmeséket, de részleteket Gárdonyi Géza, Kányádi Sándor és Zelk Zoltán műveiből is.
A három tagú zsűrinek – Boros Emőke, Szalai Ilona és Kovács Angéla – döntenie kellett, kik jussanak tovább az április 9-én, Élesden tartandó döntőbe. Bár az olvasásra kapott idő csak 2 perc volt (a verseny szabályzata szerint), néhány gyerek úgy “belefeledkezett” a mesélésbe, hogy túlhaladta a kijelölt szövegterjedelmet. Persze most még ezt a zsűri elnézte, de a döntősöknek nagyon figyelniük kell majd erre is.
Minden gyerek bátran és fegyelmezetten adta elő szövegét, igen kellemes hangulatú délutánt töltöttünk együtt. A versenyzők szereplése után, a rövid szünetben a zsűri döntött és 13 tanulót juttatott tovább a döntőbe.
A harmadikosok közül:
– Gulácsi Kitty (step by step, Molnár Lilla és Kádár Zsuzsanna tanítványa)
– Csengeri Jennifer (III.D., Sorbán Julianna tanítványa);
A negyedikesek közül:
– Biri Csilla, Muresan Alex, Lőrincz Krisztina, Gábor József (IV.D., Nyakó Melinda tanítványai)
– Fele Petra, Dáné Kata, Szegedi Fanni (step by step, Csengeri Erika és Szalai Hajnal tanítványai)
– Mármor Viktória, Czeglédi Gabriella (IV.E., Felvinczi József tanítványai)
– Talpos Boglárka, Varga Vivien (IV.F., Baricz Nánási Noémi tanítványai).
A gyerekek okleveleket, édességcsomagokat vehettek át
Szívből gratulálok minden résztvevőnek, köszönöm szépen a tanítók és zsűritagok munkáját, az Érmihályfalváért Egyesület támogatását.
Aki a könyvet szereti rossz gyerek nem lehet.
Gábor Éva tanítónő, szervező

Keresés