Önkéntesek szedték a szemetet

Önkéntesek szedték a szemetet
2017. October 5.
Egy munka, amit csak abbahagyni lehet, befejezni nem: szemétgyűjtési akciót tartottak Érmihályfalva külterületein, a Let's do it, Romania -program keretében.
/vlm/Image/Show/84/

A nagyváradi Top Formalis Egyesület, együttműködve az érmihályfalvi városházával, illetve a helyi Zelk Zoltán Általános Iskolával és a Mezőgazdasági Főgimnáziummal, a Let’s do it, Romania országos program keretében környezetvédelmi akciót (szemétszedést) szervezett az elmúlt szombaton. Ezen az egyesület képviselői mellett a tanintézmények pedagógusai, diákjai vettek részt, az önkormányzat az akcióhoz szükséges kellékeket (zsákok, kesztyűk, az összegyűjtött szemét elszállításárhoz szükséges jármű) biztosította.

A környezetvédelmi akció során a városszéleken dolgoztak az önkéntesek, a Bank utca végén lévő erdőből és a Pásztorgaz felé vivő út egy részének mentén szedték össze a mások által szétdobált szemetet, melyben háztartási hulladéktól, építkezési anyagtól kezdve gumiabroncsig minden elképzelhető és elképzelhetetlen kacat volt. Mint megtudtuk, 250, egyenként 150 literes zsák szemét volt “a munka gyümölcse”. A szervezők az önkéntesek megvendégeléséről is gondoskodtak, ebédre bográcsos került a tányérokba.

(erdon.ro)

További fotók ide kattintva.