Önkénteseket várnak a Szent Ferenc Alapítvány napközijébe

Önkénteseket várnak a Szent Ferenc Alapítvány napközijébe
2014. February 1.
A Szent Ferenc Alapítvány égisze alatt működő napközis csoporthoz önkéntesek kerestetnek, akik alkalmanként néhány órát foglalkoznának gyerekekkel.
/vlm/Image/Show/84/
Böjte Csaba és András Ildikó a napközis gyerekek között

December elején mutattuk be azt a Bank utcai iskolaépületben működő napközis csoportot, mely a dévai Szent Ferenc Alapítvány égisze alatt működik. Nemrégiben Böjte Csaba szerzetes, az alapítvány vezetője is látogatást tett a csoportnál, akinek András Ildikó tanárnő elmondta: pillanatnyilag 13 gyerekkel foglalkozik az óvodai és iskolai programon túl, a gyerekek 3 és 12 év közöttiek, uzsonnát is kapnak.
Egy személynek nem gyerekjáték foglalkozni, vigyázni ennyi, és ilyen különböző korú gyerekre – éppen ez adta az ötletet Felvinczi Erzsébet (Dolly) tanítónőnek, hogy önkéntes alapú civil kezdeményezést indítson: segítsenek András Ildikónak!
Felvinczi Erzsébet már beszélt is néhány kolléganőjével, akik vállalták, hogy havi 1 – 2 alkalommal tanulnak, játszanak a gyerekekkel, társulva András Ildikóhoz. Ezúton pedig, felhasználva honlapunk népszerűségét, további jelentkezőket vár, akik nem kell feltétlen pedagógusok legyenek, hiszen az óvodásokkal játszani, nekik mesét olvasni, vagy uzsonnáztatni mások is tudhatnak. Fontos, hogy önkéntes vállalásról van szó, délutánonkénti, nagyjából 15 és 17 óra közötti elfoglaltsággal.
Aki kedvet kapott, az a jövő hét folyamán jelentkezzen, mivel egész hónapra szóló beosztás készül, hogy mindenki tudja, mikor kerül sorra. Ha időközben valami közbejönne, és a vállalt napon a jelentkező mégsem tudna eleget tenni a feladatnak, akkor sincs semmi baj, jószándékkal mindig lehet megoldást találni.
Jelentkezni lehet a 0747-247370-es telefonszámon (Dolly).

Keresés