Öregfiúk, akik egy életen át pályán vannak

Öregfiúk, akik egy életen át pályán vannak
2019. June 25.
Az elmúlt szombaton rendezték meg Budapesten az országos öregfiú focibajnokság idei, immár 11. döntőjét. A határon túliak gála-mezőnyében 10. alkalommal volt ott az Érmellék csapata.
/vlm/Image/Show/84/
Az érmelléki csapat csoportképéhez Nyilasi Tibor is szívesen odaállt

Május elején rendezték meg az érsemjéni sportcsarnokban a Magyar Labdarúgó-szövetség által 11 éve életre hívott “Ezt egy életen át kell játszani…” elnevezésű, öregfiú focicsapatoknak szóló bajnokság érmelléki fordulóját. Akkor is beszámoltunk arról, hogy Magyarországon 10 körzetben rendeznek pontvadászatokat, ezek győztesei vehetnek részt évente a budapesti döntőn, mely gála jelleget ölt, s melyen immár 10. alkalommal volt ott a sportbarátokkal kiegészített érmihályfalvi csapat. Utóbbiak egészen eddig az esztendőig egyedüliként voltak a határon túlról, ám amint azt lapunknak Érsemjénben Petrika Ibolya, az MLSZ program-koordinátora jelezte, ebben az évben a meghívottak számát bővítették, hogy több elszakított országrészt is képviseljen egy-egy csapat, ők Topolya (Szerbia), Eszék (Horvátország), Lendva (Szlovénia), Dunaszerdahely (Szlovákia), sőt, az Országos Veterán Labdarúgó SE (OVLSE) is kiállított egy válogatottat, így 6 csapatosra bővült az úgynevezett VIP-csoport. Amíg tehát az országos bajnokság csoportgyőztesei egymás ellen küzdöttek, a VIP-csoport gárdái is pályára léptek, két csoportba osztva.

Budapest XIII. kerületében, az Angyalföldi Sport- és Szabadidő Központban, a Láng SK pályáján nem csak kánikula várta a veterán focistákat, de felforrósodott műfüves pálya is, melyen az érmelléki gárda 1-0-ás vereséget szenvedett Lendvától, 3-0-ást a későbbi végső győztes Dunaszerdahelytől. A helyosztók során, a rendes játékidőben elért 3-3 után büntetőkkel legyőzték az OVLSE-t, az 5. helyt megszerezve, tudtuk meg id.dr. Lunczer János csapatvezetőtől, aki az övéi névsorát is elmondta: Dobos Imre – Sütő Zoltán, Keresztúri István, Nagy Ferenc, Dorel Santa, Ionel Santa, Călin Isc (utóbbi három Margittáról), illetve, tekintettel a szűkös keretre, három “vendégjátékost” is igazoltak erre az alkalomra. “Mindig szívesen megyünk erre a tornára, hiszen most is 16 öregfiú csapat részvétele teremtett kiváló hangulatot, nem is beszélve arról, hogy olyan személyiségek emelik a rendezvény fényét, mint Csank János, Fenyvesi Máté vagy éppen Nyilasi Tibor, aki az MLSZ szakmai bizottságának vezetőjeként nyitotta meg a minapi tornát”, mondta id.dr.Lunczer János.

(Bihari Napló)

Keresés