Öregfiúk focitornán jártak Nyíradonyban

Öregfiúk focitornán jártak Nyíradonyban
2019. January 23.
Négy Bihar megyei csapat is részt vett vasárnap a Nyíradonyban megtartott Farkas Divatház Kupa kispályás labdarúgó focitornán. Volt köztük érmihályfalvi, illetve érmihályfalviakat is "foglalkoztató" gárda.
/vlm/Image/Show/84/
A felső sorban balról az Unirea, mellette Semjén, lent Diószeg és Székelyhíd

A korábbi években is beszámoltunk már arról az öregfiúk focitornáról, melyet rendszeresen megrendeznek Nyíradonyban, Farkas Divatház Kupa néven. Korábban egyetlen határon túliként az Érmellék “színeinek” képviseletében érsemjéni, érmihályfalvi és monospetri tagokból állt vegyes csapat szerepelt ezen, ám idén, az Európa Kapu -projekt támogatásának köszönhetően a torna is “kinyithatta kapuit” és több csapat állt pályára. A több csapat azt is jelenti, hogy több volt a határon túli, például Szatmár megyéből is érkeztek, de Bihar megyéből is négy csapat volt ott a nyíradonyi Harangi Imre Sportcsarnokban január 20-án, vasárnap: az Érsemjéni Öregfiúk, az Érmihályfalvi Unirea Old Boys, a Diószegi Fortuna és a Székelyhídi Öregfiúk. Utóbbi a délutáni fordulóba lett besorolva, a többiek a délelőttibe, hiszen a sok csapat miatt ezúttal is délelőtti / délutáni “külön bajnokság” zajlott, a két győztes játszotta a döntőt, este.

A megyénkbeliek eredményei:

– Unirea – Com Kim 1 – 1, Nagév Darazsak – Unirea 0 – 0, Unirea – Majtény 4 – 0, Unirea – Vének SE 6 – 0;

– Nyíradony – Érsemjén 4 – 0, Érsemjén – Diószeg 0 – 0, Semjén – Trabant SE 5 – 0, Semjén – Mezőpetri 0 – 0;

– Mezőpetri – Diószeg 1 – 0, Trabant SE- Diószeg 6 – 0, Nyíradony – Diószeg 4 -0;

– CTS Debrecen – Székelyhíd 2 – 0, T-Bútor Debrecen – Székelyhíd 5 – 0, Farkas Divatház – Székelyhíd 2 – 0, Nyírábrány – Székelyhíd 2 – 1.

A székelyhídi és a diószegi csapat nem jutott tovább csoportjából, míg az érsemjéni és az érmihályfalvi mindkettő második helyet elérve bekerültek a délelőtti elődöntőkbe, ahol a másik csoportok élén végzettekkel néztek szembe, sikertelenül:

– Nagév Darazsak Hajdúböszörmény – Semjén 2 – 1;

– Nyíradony – Unirea 2 – 1.

Az esti döntőben a délelőtti és a délutáni első csapott össze: Nagév Darazsak – Mándok 1 – 1, büntetőkkel 1 – 2.

A csapatok tagjai:

Unirea: Szász Attila, Máté István, Orosz Csaba, Pap László, Szabó Zoltán, Ruszkai Zsolt, Fele Attila, Hengye Csongor;

Semjén: Venkli Csaba, Solymosán István, Solymosán Ferenc, Rácz Ede, Csomós Gyula, Sulumán Csaba, Nagy Ferenc, Sütő Szabolcs;

Diószeg: Hegedűs Szabolcs, Barabás József, Bâzoc Nicolae, Tivadar Péter, Szabó Szabolcs, Bernáth Zsolt, Onița Cornel, Costea Ghiță, Gellért Attila;

Székelyhíd: Juhász György, Kaszoni György, Nagy István, Marosi Gábor, Bersánszky László, Szűcs József, Gyarmati Mátyás.

(Bihari Napló)

Keresés