“Örömet csempészni a szürke hétköznapokba”

“Örömet csempészni a szürke hétköznapokba”
2016. November 24.
Partneri kapcsolatba lépett egymással az Egészségügyi–Szociális Központ és a Bonitas Speciális Oktatási Központ helyi kirendeltsége. Az ötletről, céljaikról, sőt, már az első közös programról is beszámol Erdei Zsuzsa gyógypedagógus.
/vlm/Image/Show/84/
Az oktatási központ gyerekei az egészségügyi központban

Rohanó világunkban nagyon sokszor nincs időnk szeretteinkre, nagyon sokszor megfeledkezünk az ágyban fekvő nagymamáról, nagytatáról. Nem szívesen ülünk le beszélgetni velük, mert nincs időnk, vagy mert úgy gondoljuk, hogy úgy sem értenék meg a mi gondjainkat. Nagyon sok mellőzött, magányos idős emberrel találkozhatunk. Ebből a szomorú tényből kiindulva és felindulva a Bonitas Speciális Oktatási Központ érmihályfalvi kirendeltségének pedagógusai, köztük magam is, elhatároztuk, hogy egy nevelési projekt keretén belül megpróbálunk örömet szerezni a városban működő Egészségügyi–Szociális Központ lakóinak.

Azzal a kezdeményezéssel fordultunk Csűri Józsefhez, az Egészségügyi–Szociális Központ vezetőjéhez, hogy a 2016-2017-es tanévben szeretnénk partneri kapcsolatot kialakítani intézményeink között, ami közös programok, tevékenységek megszervezését foglalná magába. Az intézményvezető örömmel fogadta kezdeményezésünket

Az együttműködés első lépéseként november 23.-án meglátogattuk a szociális központot. Gyermekeink adventi koszorút készítettek ajándékba, amit nagy szeretettel, izgalmak közepette néhány vers és ének kíséretében nyújtottunk át.

Nagy szeretettel fogadtak minket a központ lakói és dolgozói egyaránt, Csűri József intézményvezető és Karsai Attila alpolgármester is köszöntöttek, gyermekeinket meg is ajándékozták. Látogatást tettünk a fekvő betegek szobáiban is, reméljük gyermekeink mosolya örömet csempészet a szürke hétköznapokba.

Következő közös tevékenységünkre decemberben kerül majd sor, de arról majd a következőkben tudósítunk.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a partneri kapcsolatnak a lehetőségét és a meleg, szívélyes fogadtatást.

Erdei Zsuzsa

gyógypedagógus

Keresés