Országos döntőben a mihályfalvi U 10-es focisták

Országos döntőben a mihályfalvi U 10-es focisták
2018. May 7.
A regionális és a megyei után a megyeközi szakaszt is megnyerték az érmihályfalvi általános iskola U 10-es focistái. Irány a 6 csapatos országos döntő, a Bukarest-Mogoşoaia-i FRF-központban.
/vlm/Image/Show/84/
Februárban adhattuk hírül, hogy az érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskola focicsapata az U 10-es korosztályban előbb megnyerte a regionális, majd a megyei szakaszt a Román Labdarúgó Szövetség (FRF), a Tanügyminisztérium illetve a Tymbark nevű támogató tehetségkutató tornája során (amiben az U 8-as és U 12-es korosztályok is érdekeltek). Ez azt jelentette, hogy az érmelléki gárda bejutott az 5 csapatos megyeközi szakaszba. Szabó Zoltán testnevelőtanár-edző tanítványai az előzetes bejelentéstől eltérően nem márciusban és nem Kolozsváron vagy Nagybányán kellett megküzdjenek riválisaikkal, hanem végül az elmúlt pénteken Zilahon. Ez jó előjelnek tűnt, a kisváros felnőtt csapata 2011-ben a szomszédos megyeszékhelyen vívott osztályozó után jutott a III.-Ligába. A várakozás be is teljesedett, Bihar képviselői előbb Beszterce-Naszód megyei ellenfelüket lépték le 8 – 1-re, majd a Szilágy megyeieket 7 – 4-re.
Következhetett a döntő, ahol a Szatmár megyeieken túljutott Máramaros volt az ellenfél, akiket szintén meggyőző fölénnyel, 7 – 3-ra múltak felül. Meglepően sima meccseket játszottak (22 – 8-as gólarány), az ellenfelek a vártnál kisebb játékerőt mutattak, mondta el tapasztalatát Szabó Zoltán, kinek alábbi tanítványai harcolták ki a sikert: Safta Cristian (kapus), Pap Dávid, Bödő Efraim, Martin Kevin, Koczkás Gábor, Ilcaş Sebastian, Nagy Ervin, Chindea Erik, Bodnár Patrik. A győzelemmel jogot szereztek a 6 csapatos országos döntőn való részvételre, ami június 1. és 3. között lesz a Bukarest-Mogoşoaia-i FRF-központban. Az edző tudomása szerint érmihályfalvi csapat (korosztálytól függetlenül) még soha nem jutott ilyen szintű végső versenyszakaszba, az indulásnál országosan több mint 400 csapat állt a kezdő sípszónál, ebből alakult ki a 6 csapatos döntő.

Keresés