Országos első helyezés a vallásolimpián

Országos első helyezés a vallásolimpián
2013. April 6.
Balázs Tímea, a Zelk Zoltán Gimnázium diákja országos első helyezést szerzett az elmúlt napokban zajlott V.Országos Ökumenikus Vallásolimpián, Nagyváradon. A díjátadás pénteken délelőtt volt.
/vlm/Image/Show/84/
Balázs Tímea az elős helyezésért járó jutalom átvételekor (fotó: Ciucur Losonczi Antónius)

A három napos verseny első napján, szerdán érkeztek meg az ország 10 megyéjének 30 iskoláját képviselve azok a diákok – összesen 104-en – kik legjobbnak bizonyultak az ökumenikus vallásolimpia megyei szakaszain.
A megnyitóra ugyanaznap délután került sor a váradi Székesegyházban (balról), ahol Böcskei László megyés püspök celebrált szentmisét.
A versenynek másnap, csütörtökön, a Szent László Rámai Katolikus Teológiai Líceum adott otthont.
Az eredményhirdetésre és a díjak átadására péntek délelőtt került sor a nagyvárad-olaszi református templomban (jobbra), ahol Csűry István királyhágómelléki püspök hirdetett igét, majd a társszervező Lórátffy Zsuzsanna Református Gimnázium igazgatója, Szabó Zsuzsanna, utána Böcskei László püspök, Nagy Éva, a Tanügyminisztérium kisebbségekért felelős államtitkárságának kabinetigazgatója, Daniel Negran megyei főtanfelügyelő, és Jiteanu Liviu, a vizsgabizottság (csíksomlyói) elnöke köszöntötte a megjelenteket.
A díjak átadása során a VII. osztályosok között az első helyezésért járó jutalmat vehette át Balázs Tímea, az érmihályfalvai Zelk Zoltán Gimnázium diákja, megelőzve egy sepsiszentgyörgyi, és egy gyergyócsomafalvi vetélytársát.
Ugyancsak résztvevője volt az országos versenynek a VIII. osztályosok között Győri Dalma, aki szintén szépen helytállt, de nem került a “dobogósok” mezőnyébe – mindkét diákot Bokor János kántor-vallástanár készítette fel.
A további korosztályokat tekintve Bihar megyében maradt az első helyezés a VIII. osztályosoknál (Papp Réka – váradi Szacsvay iskola), a IX. osztályosoknál (Kiss Ingrid, váradi Lórántffy Zs. Gimnázium), a X. osztályosoknál (Győri Patrícia, Lórátffy Zs. Gimnázium).
A különdíjak átadásánál újra szólították Balázs Tímeát, aki a Kolozsváron megjelenő Vasárnap Katolikus Hetilap jutalmát vehette át, annak elismeréseként, hogy dolgozatát nem csak helyesen és pontosan, de stílusosan írta meg.

Keresés