Összehasonlították a két ország szakoktatását

Összehasonlították a két ország szakoktatását
2017. September 14.
A magyarországi szakoktatás gyakorlatáról szerezhettek tapasztalatot a Mezőgazdasági Főgimnázium diákjai és tanárai egy képzési program keretében. Boda Brigitta és Nagy Melinda kísérő tanárok beszámolója.
/vlm/Image/Show/84/

Egy hónapot tölthettünk Debrecenben a külhoni magyar szakképzés programján belül, mely segített betekintést nyerni a magyarországi gyakorlati oktatásba. Az ott eltöltött idő alatt sikerült összehasonlítanunk a két ország szakképzését.

A csoport a Mezőgazdasági Főgimnázium felszolgáló szak elsőéves diákjaiból állt: Baliga Henrietta, Szabó Boglárka, Gulcsovschi Nikoletta, Deák Ádám, Bogdan Mátyás, Olah Bianca, Nagy Eszter, Stancz Ádám, Mészáros Levente és Muresan Roland.

A kiutazás előtt összegyűjtöttük a kötelező okmányokat és a fogadó település illetve intézmény után érdeklődtünk.

A gyakorlati tevékenységeket 3 egységben töltöttük, a SZUSZ-ban (Szolnok utcai Szabadidőpark), a Barabás étteremben és a fogadó iskola szakkabinetében, ahol a diákok megismerkedtek a szakma rejtélyeivel. A 3 hét alatt mindenki kipróbálhatta magát minden területen, ahol rengeteg pozitív élménnyel és tapasztalattal gazdagodtunk.

Az iskola segítségével minden hétvégén sikerült meglátogatnunk számos nevezetességet, mint például a Hortobágyot, az egri várat, stb.

A gyakorlatok alkalmával számos új barátra és ismerősre sikerült szert tennünk és remélhetőleg ezek a kapcsolatok hosszú távúak lesznek. Az ott töltött idő minden perce emlékezetes maradt mindenki számára, hiszen nagyon jól éreztük magunkat.

Nagyon szívesen visszatérnénk Debrecenbe, hiszen nagyon kedves ismerősökre tettünk szert és rengeteg új dolgot tanultunk. Ezúton szeretnénk köszönetünket kifejezni a rengeteg figyelmességért és segítségért Balogh Editnek és Rabóczki Istvánnak, illetve a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola minden egyes pedagógusának.

Boda Brigitta és Nagy Melinda kísérő tanárok

Keresés