Összeöntöttük búzánkat

Összeöntöttük búzánkat
2020. July 29.
Mi építünk, míg mások ...
/vlm/Image/Show/84/
forrás: www.erdon.ro


Hétvégén Mezőpetriben, a Nyíló Akác táncosainak jelenlétében, egy felemelő hangulatú ünnepség keretében, a Partium magyar gazdái jelképesen összeöntötték idén termett búzáikat, amit a Magyarok Kenyerébe szántak.

Érmihályfalva gazdái példamutató hozzáállással, 62 mázsa búzával támogatják ezt a nemes, jótékony kezdeményezést.

Az adományozók névsorát és a felajánlott tételeket a Hajdúnánási vendégeskedésünket ismertető, itt megjelent cikkünkben, már tudattuk. Az akkori adomány még 5 mázsával lett több, amit Bánházi Öcsi családja adományozott.

A tettük, a karitatív jellegén túl, egy mérhetetlen kohéziós erőt is magában hordoz. Erőnket most búzatonnákban fejeztük ki, de ugyanerre az egységes erőre jövő hónapban, meggyőző választási sikerünkhöz, újra nagy szükségünk lesz.

Ellenzékünk, aminek egyéb dolga sincs, ezt az egységet ostromolja évek óta kigondolt rendszerességgel bértollnokai által, nem riadva vissza alattomos eszközök alkalmazásától sem céljuk elérése végett.

A városvezetés becsmérlését eddig is napi parancsként kapták az ellenzék tollforgatói, de így a választások közeledtével megbízóik túlórázásra is késztetik őket.

Éppen ezért szólok most, mert újságírójuk, kissé elvetve a sulykot, túl akarta teljesíteni feladatát. Ennek ellenére is úgy gondolom, hogy az online újságukban megirt agyförmedvény kiötlőjében is egy szeretetre vágyó szív dobog.

Megértem én, hogy szolgálni kell és merészeket tenni, hisz a Fidesz ellenzéke, Gyurcsány emberei is ott fetrengtek az MTVA székházában a választások előtt, hogy magukra vonják a választók figyelmét.

Egyébként minden jel arra utal, hogy testületeinkkel együtt jól végezzük dolgunkat, ha az ellenzékünk vezérei ilyen rágalmazásokra késztetik bérenceiket.

A cikkben említett beszélgetésünkön is elismerte a tisztelt szerkesztőasszony, hogy városunk ebben az időszakban szépen fejlődik, de azt is, hogy ha ezt megírja, akkor ezért nem jár neki fizetés.

Befejezésként tudatom, hogy elfogadom és teljesítem azt a kérést, hogy polgármesterként egy faggató műsorban, a nyilvánosság előtt válaszoljak a legkellemetlenebb kérdésekre is.

Szívem nyitott, lelkem tiszta, városunk és saját zsebem is átlátszó, csak tessék bátran kellemetlenkedni.

Időpont egyeztetésre vár Nyakó József Érmihályfalva polgármestere.

Keresés