Őszi cserkésztalálkozót tartottak Körtvélyesen

Őszi cserkésztalálkozót tartottak Körtvélyesen
2014. October 31.
A Bihar megyei Cserkész Ifjúsági Szövetség (BICSISZ) cserkészei idén ősszel is találkoztak, az október 25.-i dzsemborin az érmihályfalvi Kölcsey Ferenc cserkészcsapat is részt vett.
/vlm/Image/Show/84/
A Körtvélyesen tartott cserkésztalálkozó résztvevői

Idén október 25.-én rendezték meg a IV. Cserkésztalálkozót, melynek Érkörtvélyes adott otthont. A kultúrközpontban összegyűlt cserkészeket Nagy István polgármester és Borsi Lóránt megyei cserkészparancsnok köszöntötte. Ezt követte a reggeli elfogyasztása, majd Bodnár Petra helyi cserkészvezető ismertette a napi programot (csatolt képünkön).

Az első próbatétel nagyon izgalmasnak bizonyult, a cserkészek tíz csoportba rendeződtek és Körtvélyes utcáit bejárva különböző feladatokat teljesítettek. Többek között megadott szavakból csapatindulót kellett szerkesszenek, mentateát készítettek, üveggolyót gyűjtöttek. Több feladat arra épült, hogy a gyerekeknek fel kellett találniuk magukat, vagyis különböző tárgyakat kellett “beszerezzenek” a lakosoktól: egy-egy cső tengerit, egy darab piros zoknit, vagy éppen az említett tea hozzávalóit.

A napi feladatok lényege összességében az volt, hogy a gyerekek ismerkedjenek a faluval, ugyanakkor gyakorolják a tájékozódási módozatokat. A hangulatot fokozva selfie-t is kellett készítsenek egy tyúkkal. A versenyben a cserkészparancsnokok külön csapatot alkottak, a gyerekekhez hasonlóan ők is rótták az utcákat, próbálták megoldani a feladatokat.

Miután mindenki visszaért a központhoz, vendéglátóink ebéddel vártak bennünket. Az ebéd elfogyasztása után focibajnoksággal és különböző cserkészjátékokkal zártuk az emlékezetes napot.

Ez úton is nagyon szépen köszönjük vendéglátóink, a körtvélyesi cserkészeknek a kedvességét és alig várjuk, hogy viszonozhassuk ezt a gesztust.

Gliga Judit cserkészvezető

Keresés