Őszirózsa 2017. – Körzeti szakasz

Őszirózsa 2017. – Körzeti szakasz
2017. May 30.
Harminchatan vettek részt a népdalvetélkedő körzeti szakaszán, tízen mehetnek a megyeire.
/vlm/Image/Show/84/
A továbbjutott versenyzők, a szervező és a zsűri tagjai

Kedden délután tartották meg a IX. Őszirózsa népdalvetélkedő körzeti szakaszát a Zelk Zoltán Általános Iskola főépületének udvarán lévő, úgynevezett zöld épület egyik osztálytermében. Darabont Aliz zenetanárnő szervezőként köszöntötte a megjelent versenyzőket, az őket elkísérő pedagógusokat, illetve a zsűri tagjait: Borbély-Simon Andrea és Sütő Judit néptáncoktatókat, illetve id. Lupsa Jánost, országos népdalversenyek korábbi helyezettjét, a Bartók Béla Citerazenekar vezetőjét.

A mezőnyt 36 diák alkotta, kategóriánként: 0. – I. osztályosok – 9; II. – III. osztályosok – 18; IV. – V. osztályosok – 3; VI. – VII. osztályosok – 6.

A produkciók bemutatása után, míg a zsűri tanakodott, a Furfangos Furulyások csoport adott műsort, majd sor került az eredményhirdetésre. Ennek során Darabont Aliz adott minden résztvevőnek oklevelet, mézeskalácsot (Jakó Jolán óvónő felajánlásaként), biztatva a gyerekeket: látszik, hogy szeretnek énekelni, és azt nem is hagyják abba, ne vegye el semmi a kedvüket tőle.

A zsűri nevében Sütő Judit adott pár tanácsot a versenyzőknek (legyenek bátrabbak, merészebben és magabiztosan álljanak majd a megyei szakasz ítészei elé), majd elmondta – rangsorolás nélkül -, hogy kiket juttattak tovább:

– 0. – I.: Lunczer Dániel, Józsa Boglárka;

– II. – III.: Bákai Zoltán Bence, Gliga Réka, Illés Jácint;

– IV. – V.: Kovács Petra, Zdroba Natália;

– VI. – VII.: Szávó Vivien, Orosz Krisztina, Darabont Panna.

A verseny megyei szakaszát szokás szerint Élesden tartják, június 13-án.

Keresés