Öt góllal szerzett három pont

Öt góllal szerzett három pont
2014. April 6.
Sokgólos találkozón tartotta itthon a három pontot az Unirea szombat délután, amikor 2-0-ás félidő után 5-0-ra győzte le a Sonkolyosi Minerult.
/vlm/Image/Show/84/
A labda leginkább a sötét mezes hazaiak birtokában volt

A labdarúgó V.-Liga első csoportjának 14. fordulójában a Sonkolyosi Minerul érkezett a Praszler stadionba, és bíztunk benne, hogy csak a gólarány lesz kérdéses, nem a hazai győzelem.
Az Unirea az első perctől támadásokkal szorította saját térfelére az ellenfelet, az 5. percben Gábor távoli lövése, a 9. percben Lakatos fejese jelezte, hogy nincs messze az első gól sem – nem is telt el az első negyedóra, amikor a 14. percben megszereztük a vezetést: egy villámgyors akcióban Illés passzolt jobbról a kapu elé, ahol a menetrendszerűen érkező Keresztúri kapásból vágta a labdát a kapu bal sarkába – 1-0.
Két perccel később Szásznak akadt védeni valója (talán az egyetlen az egész meccs alatt), ám rögtön az ellentámadásban előrevágott labdával Gábor ugrott ki, és mintegy 18 méterre a kaputól pöccintette el a labdát a kifutó hálóőr mellett, mely meg sem állt a hálóig – 2-0.
A 35. percben már elkönyveltük a 3. gólt, amit aztán “radírozni” kellett: a Keresztúri buktatásáért megítélt tizenegyest Létai értékesítette, ám a bíró újra rúgatta, mondván, a csapattársak korán szaladtak be a büntetőterületre. Edzői tanácsra Létait Lakatos váltotta a büntetés-végrehajtói szerepben, ám a kis közjátékot a bíró időhúzásnak minősítette (?!), és Létai sárga lapot kapott, ráadásul Lakatos igen erőtlenül, a kapu közepébe, a kapus ölébe emelte a labdát…
A félidőben a vendégek nem is vonultak az öltözőbe, edzőjük, aki játékos is volt egyben, a cserepadnál osztogatta tanácsait, de nem túl vehemensen, megjegyezve: ennyit tudunk.
A második félidő egyenes folyománya volt az elsőnek, támadtunk, néha ellentámadásokat kellett visszaverjünk.
Az 51. percben Sándor beadását Illés fejelte a kapuba – 3-0.
A 68. percben emberelőnybe kerültünk, a sonkolyosiak egyik játékosa második sárga lapja után mehetett zuhanyozni. A 73. percben Fele Sz. tálalt Keresztúri elé, aki megszerezte második gólját – 4-0 -, majd a 87. percben a harmadikat is, amikor egy tizenhatoson belül megszerzett labdával a kapust is elfektetve gurított a hálóba – 5-0.
Közben minden cserejátékos pályára léphetett, a vendégeknél szintúgy, igaz, náluk vagy két esetben sérülés indokolta ezt, és adott pillanatban csak a magukkal hozott asszisztens hölgy ült egyedül a kispadjukon.
A Szabó Zoltán edző szerepeltette gárda: Szász – Horváth, Kerezsi, Lakatos, Csiri, Létai (75.p. Solti), Fele Sz. (82.p. Nagy), Illés, Gábor (69. p. Kiss), Sándor (64.p. Vadkerti), Keresztúri (87.p. Tatai).
A következő fordulóban az Esküllői Inter lesz az idegenbeli ellenfél, a csapatok őszi találkozóját 6-1-re nyertük.

Keresés