Öt gólyapár versengett

Öt gólyapár versengett
2017. November 13.
Öt kilencedikes osztály gólyapárjai álltak a kultúrház közönsége elé péntek este, amikor a Mezőgazdasági Főgimnázium megtartotta idei gólyabálját.
/vlm/Image/Show/84/

Osztálytársakkal, barátokkal telt meg főként a kultúrház nagytermének nézőtere pénteken este, amikor a Mezőgazdasági Főgimnázium tartotta meg a 2017/2018-as tanév gólyabálját.

Az iskolának öt kilencedikes osztálya van, ennek megfelelően öt pár állt a színpadra, illetve az őket “mentoráló” nagyobbak. A gólyapárok: Matei Daniela és Galea Richárd (IX. A., osztályfőnök Furău Mărioara); Szűcs Napsugár és Sütő Patrik (IX. B., Szilágyi József); Balázs Renáta és Nitrai Norbert (IX. C., Boda Brigitta), Keresztúri Emília és Balazsi János (mechanika – textil szak, Scurt Csilla); Szabó Csilla és Fehér Attila (kertészet – felszolgáló szak, Mezei Emőke). A szervező osztályok: XII. A. (osztályfőnök Micle Ioana), XII. B. (Hegyesi Judit), XII. C. (Kozma Károly).

Mivel verseny volt, természetesen volt zsűri is: Zeffer Tímea igazgató, Micle Ioana, Dienes Ilona, Pap Tímea, Gergely Tamás, Fele Szabolcs és Oláh Attila tanárok, illetve a tavalyi gólyapár, Veres Gabriella és Szőke Szilárd.

A programot az iskola menettánc csoportjának produkciója nyitotta (majd zárta is), illetve rövid csenddel emlékeztek a nemrég elhunyt Kiss Imre tanárra.

A gólyabál “A dzsungel törvénye” címet viselte, ami bizonyára a verseny vezérmotívumára utalt, vagy utalt volna, ám a magunk részéről nem fedeztünk fel erre utaló jegyeket. A feladatok részben a megszokott próbák elé állították a párokat: be kellett mutatkozni (már ez is egy próbatétel), a fiúknak fekvőtámaszokat kellett nyomni, a lányok tojáshabot vertek, volt műveltségi kvíz, karaoke, bekötött szemmel tárgyakat kellett felismerni, vagy szavakat kellett elmutogatni. Igen nagy derültséget váltott ki, amikor az osztályfőnököket kellett lerajzolni, továbbá amikor a lányok bekötött szemmel kellett kisminkeljék a fiúkat, illetve a fiúk zsinórra függesztett lekváros kenyeret kellett fogyasszanak – utóbbi két próba “végeredménye” nem sokban különbözött…

A díjkiosztásnál kiderült: a honlapunkon is meghirdetett közönségszavazást 1,6 ezer vokssal a IX. C.-s Balázs Renáta – Nitrai Norbert páros nyerte, ugyanők a másodikok lettek a versenyben, ahol az első helyet a IX. B. párosa, Szűcs Napsugár és Sütő Patrik, a harmadikat a kertészet-felszolgáló szak duója, Szabó Csilla és Fehér Attila szerezte meg. Az idei tanév gólyakirálya Fehér Attila, gólyakirálynője Matei Daniela lett.

(További képek ide kattintva.)

Keresés