Ötödik hely a shotokan karate W.S.K.U. világbajnokságról

Ötödik hely a shotokan karate W.S.K.U. világbajnokságról
2013. April 14.
Ifj.Costa László ötödik helyet szerzett április első hétvégéjén az Isztambulban zajlott shotokan karate W.S.K.U. világbajnokságon, a kadétkorúak (14-15 évesek, 63-70 kg) 21 fős mezőnyében.
/vlm/Image/Show/84/
Ifj.Costa László (balról második) román és olasz sportoló társaival Isztambulban

Isztambulban rendezték meg a shotokan karate W.S.K.U. világbajnokságot április 5. és 7. között, 45 ország 2926 sportolójának részvételével. Ezen részt vett román válogatott tagjaként, a kadétkorúak között – első külföldi versenyén, rögtön VB-n! – az érmihályfalvai ifj.Costa László, a margittai Good Dragon SC (edző Takács Mihály) sportolója.
Ifj.Costa László jelenleg a nagyváradi M.Eminescu Líceum kilencedikes diákja, aki 2004-óta karatézik a margittai klub érmihályfalvai csoportjában, és sok előző siker után, tavalyi eredményei alapján kapott meghívást március közepén Brassóba arra a válogatóra, ahol eldőlt, kik lesznek tagjai a Törökországba utazó VB-küldöttségnek.
Az akadályt sikerrel vette, és végül a kadétkorúak (14-15 évesek, 63-70 kg) 21 fős mezőnyében léphetett szőnyegre Isztambulban. A negyeddöntőig jutott kumite egyéniben, ahol egy grúz ellenfele állította meg, így végül egy lépéssel elmaradt az éremszerzéstől, az 5. helyen végzett.
Nyolc és fél év munkája van benne ebben a nem csak a VB ötödik helyet, de már a válogatott tagságot is magába foglaló, a nevelő klub számára is kimagasló eredményben, fogalmazott a fiatal sportoló. Hozzátette: sok tapasztalattal tért haza, sokat látott, ami segíti további sportolói karrierjében, felkészülésében az újabb versenyeire.
Tervei szerint ősszel utazik legközelebb külföldre, Ukrajnába.
Az isztambuli szerepléshez támogatókra is szüksége volt, mivel a szakszövetség fedezte az utazást és szállást, ám a nevezési díjra és az étkezésre valót maga kellett előteremtse. Családja támogatása mellett szponzorként álltak a fiatal sportoló mögé Nagy Barna (Értarcsa), Ardelean Ioan és Pap Imre vállalkozók.