Ottományban “portyáztak” cserkészeink

Ottományban “portyáztak” cserkészeink
2013. October 1.
Az elmúlt szombaton több mint 150 cserkész részvételével tartották a harmadik őszi BICSISZ-találkozót Ottományban, melyen az érmihályfalviak is részt vettek.
/vlm/Image/Show/84/
Szerte a megyéből érkeztek cserkészek Ottományba

A Bihar megyei Cserkész Ifjúsági Szövetség (BICSISZ) tagszervezetei megalakulásuk sorrendjében adnak helyet az évenkénti megyei találkozónak. Elsőként tavaly előtt Érsemjén, másodiknak tavaly Szalacs volt a házigazda.

Az elmúlt szombaton Ottományban gyülekeztek a gyerekek, fiatalok.
Részt vett az eseményen az ésemjéni Kazinczy Lajos-, a szalacsi Dr. Andrássy Ernő-, az érkörtvélyesi Balási József-, a köröstárkányi Verbőczy Kálmán-, a belényesújlaki Hunyadi János-, a szentjobbi Szent István- , az ottományi Komáromy Csipkés György-, a bogyoszlói Irinyi József- és az érmihályfalvi Kölcsey Ferenc cserkészcsapat.
Az érmihályfalvi gyerekek Széles Csilla és Gliga Judit cserkészvezetők társaságában voltak jelen a délelőtt 9 órától délután 17 óráig tartott eseménysorozaton.
A találkozót a nemrég felújított Komáromy kúriában tartották, ahol elsőként a kastély, illetve Ottomány történetéről hangzott el ismertető, illetve vetített képes élmény-felidézést tartottak a nyári táborról.
Következett a portya, melynek során a gyerekek a kúria mögötti dombot hódíthatták meg, és egy vegyes csapatok számára kitalált játék során “kincseket” is kereshettek. Az egyik domboldalban van a közismert “vizespince” – a domb oldalába mélyen bevájt pince, melynek gyomrában egy kút található – a bátrabbak annak felfedezésétől sem rettentek vissza.
Az ebéd mindezek után mindenkinek jól esett, délután pedig következtek a sportvetélkedők, volt labdarúgás, kézilabda, de a számháborúra is akadt jelentkező, a kisebbeket a cserkészjátékok foglalták le.

Keresés