Ötvenegyedik érettségi találkozó

Ötvenegyedik érettségi találkozó
2015. September 3.
Ötvenegyedik érettségi találkozóját tartotta Székelyhídon az az osztály, melynek tagjai között érmihályfalviak is vannak. Ők az utolsó korosztály, mely nem Érmihályfalván érettségizhetett, hiszen a helyi elméleti líceumnak csak következő évben, 1965-ben volt először végzős osztálya.
Az 1964-ben érettségizett osztálytársak a székelyhidi Stubenberg kastély udvarán
Nemrégiben számoltunk be arról, hogy a mai nevén Zelk Zoltán Általános Iskola főépületében hajdan alakult Érmihályfalvi Elméleti Líceum első, 1965-ben érettségizett osztályának “véndiákjai” megtartották 50 éves érettségi találkozójukat.
Az elmúlt szombaton pedig találkozott az az egy évvel idősebb korosztály, melynek érmihályfalvi tagjai még a Székelyhídi Elméleti Líceumban érettségiztek, 1964-ben. Ők, az egykori XI. B. a negyven éves érettségi találkozójuk óta minden esztendőben összegyűlnek, idén sem volt másként: az elmúlt hét végén immár az 51. évfordulót ünnepelhette az a 14 volt osztálytárs, aki a hívó szónak eleget tudott tenni, és megjelent előbb a temetőben, ahol tisztelegtek Bordás Mihály osztályfőnök, egyúttal elhunyt osztálytársaik emléke előtt, majd az iskolának akkoriban helyet adó Stubenberg kastélyban. Utóbbiban pillanatnyilag a Gyermek Jézus gyerekotthon működik, és akárcsak tavaly, annak vezetője, Kovács Ágnes idén is befogadta az ünneplőket. Az intézmény ebédlőjében az egykor tanári kar egyetlen képviselőjeként Sóki Ilona tartott osztályfőnöki órát, majd a városközponti vendéglőben folytatódott az emlékezés, a sztorizás, illetve leszögezték: jövőre is találkoznak, augusztus utolsó szombatján.