Pályázat járdák öntésére, javítására

Pályázat járdák öntésére, javítására
2018. January 31.
Három utcán javítanának járdákat, illetve öntenének újakat, ha nyer a pályázat.
/vlm/Image/Show/84/
(Archív fotó)

A képviselő-testület januári ülésének egyik napirendi pontja volt megvitatni annak a pályázatnak a gazdasági mutatóit, mely 203.000 lej értékben adna lehetőséget járdák felújítására, illetve újak öntésére.

A témával kapcsolatban Nyakó József polgármester elmondta: a pályázat leadására azért lett lehetőség, mert a város tagja lett az úgynevezett Leader-közösségnek. E vidékfejlesztési programban adódott a járdakészítési pályázat, az igényelhető összeg 203.000 lej.

Sarkalatos kérdés, hogy mely utcákban örülhetnek majd a járdáknak, ha oda kerül a sor?

A határozati tervezet szerint a Kazinczy Ferenc, Erkel Ferenc (Kis) és a Kossuth Lajos (Csubuk) utcák. Indoklásként elhangzott: a Kazinczy Ferenc utcai munkát a rendőrség (is) szorgalmazta, tekintve, hogy ott sok helyen a gyalogosok a nemzetközi úton kénytelenek járni, ami balesetveszélyes. A másik két utca pedig olyan városközponti rész, mely ugyancsak indokolttá teszi a korszerűsítést. A beruházás új járdák öntését feltételezi, ahol arra szükség van, illetve a meglévők javítását, ahol indokolt, mindhárom utca mindkét oldalán.

A tanácsosok egyhangúan megszavazták az előterjesztést.

A polgármester hangsúlyozta: egyelőre egy lehetőségről beszélünk, mely akkor valósulhat meg, ha nyer a pályázat, a maguk részéről a dokumentációt leadták, eredmény valamikor tavasszal várható.