Pályázat középiskolásoknak, fődíj egy Sony Xperia Tablet Z

Pályázat középiskolásoknak, fődíj egy Sony Xperia Tablet Z
2014. February 10.
„Iskolám 10 év múlva” címmel projektvetélkedőt hirdet a Bihar Megyei MIDESZ, melynek célja a megyében tanuló középiskolások ösztönzése, hogy iskolájuk jelenének és jövőjének bemutatásával beleszóljanak a közéletbe, mondják el véleményüket arról, hogyan is látják helyzetüket, fejezzék ki gondolataikat a szükségesnek vélt változásokat illetően. A szervezők felhívása.
/vlm/Image/Show/84/
A pályázat főnyereménye (Illusztráció)

A verseny formája: projektvetélkedő. A jelentkezőknek be kell mutatniuk az iskolájuk jelenlegi helyzetét, és egy vízió formájában annak jövőjét. Így egy pályamunka két részből, egy jelenlegi helyzet és egy elképzelt jövő bemutatásából áll. A jövő bemutatásánál fontos szempont, hogy nem azt kell bemutatni, hogy milyen lesz az intézmény 10 év múlva, hanem hogy milyen kellene legyen, válaszolva ez által a jelen kor kimondott vagy kimondatlan diákigényeire.

A vetélkedőn egyénileg vagy csapatban egyaránt indulni lehet, csapatmunka esetén is egy pályamunka csak egy díjban részesülhet.

A pályamunkák formai követelményei: minden beküldött megoldásnak kötelezően tartalmaznia kell egy videot, mely jellemzi az adott pályamunka tartalmát. Ez a video szabadon kiegészíthető egyéb formátumokkal: képekkel, szöveges leírásokkal, zeneszámmal, házilag szerkesztett újsággal, stb. A videot és mellékleteit a biharmegyei.midesz@gmail.com címre kell beküldeni. Nagyméretű video fájl esetén fájlküldő program, vagy Youtube-link segítségét kell igénybe venni.

A pályamunkák beküldési határideje 2014. február 22. éjfél. Minden beérkezett pályázatról emailben visszajelzünk. A pályamunkák február 24.-től nyilvánosan megtekinthetők lesznek a www.midesz.org honlapon.

A vetélkedőre beérkezett munkákat a pártatlanság érdekében Bihar megyén kívüli zsűri értékeli. A zsűri értékelése nyomán három díjat osztunk ki:

– Fődíj: Sony Xperia Tablet Z

– Vigaszdíj: Google Nexus 7 Tablet

– Különdíj: Google Nexus 7 Tablet

Egy páyázó csak egy díjban részesülhet. A projekt népszerűsítése céljából közönségszavazást is szervezünk, a különdíjat a legnépszerűbb alkotás kapja. A fődíj és vigaszdíj esetén kizárólag a zsűri értékelése a meghatározó, közönségszavazatot nem számolunk.

Az „Iskolám 10 év múlva”; projekt támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Gyermek és Ifjúsági Alapprogram, valamit a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet.

Igény esetén a programról részletesebb tájékoztatást a következő helyeken lehet kapni:

www.midesz.org

biharmegyei.midesz@gmail.com

– 0722-603731 (Bordás Szabolcs, koordinátor)

Sikeres, és hasznos pályázást kíván a Bihar Megyei MIDESZ munkaközössége!

Keresés