Pályázat: Reformáció Kelet-Közép-Európában

Pályázat: Reformáció Kelet-Közép-Európában
2017. June 21.
Pályázat Reformáció Kelet-Közép-Európában címmel romániai magyar diákok, illetve gyülekezeti ifjúsági csoportok számára. Beküldési határidő: 2017. augusztus 31. A pályáztatók közleménye.
/vlm/Image/Show/84/

Idén 500 éve lesz annak, hogy Luther Márton 1517. október 31-én kifüggesztette a wittenbergi vártemplom kapujára 95 tételét az egyház megújításáról. Ettől kezdve számoljuk a reformáció kezdetét. A jeles évforduló alkalmából Sógor Csaba RMDSZ-es európai parlamenti képviselő és az Erdélyi Ifjúsági Keresztény Egyesület (IKE) pályázatot hirdet Reformáció Kelet-Közép-Európában címmel romániai magyar diákok, illetve gyülekezeti ifjúsági csoportok számára.

A feladat: minél színesebben, interaktívabb és kreatívabb megközelítéssel bemutatni a reformáció történetét, külön érintve az erdélyi helyzetet. A nyertes csoport által összeállított tartalmat egy kiállítás részeként Brüsszelben mutatják be, a csoport számára szervezett brüsszeli tanulmányúttal egybekötve.

Pályázhatnak:

– romániai magyar diákok és mentoraik (oktatók, lelkészek): 4, 5 vagy 6 fős csoportokban (legalább 1, legtöbb 2 mentor + diákok)

Pályázati feladat részletei:

– a pályázó csoportoknak el kell készíteniük a Reformáció Kelet-Közép-Európában című kiállítás teljes tartalmi anyagát magyar nyelven, amely segít megérteni a reformáció elmúlt 500 évét, másfelől pedig a reformátusok mellett ismerteti az evangélikusok, unitáriusok és székely szombatosok történetét is

– a kiállítás anyaga legyen strukturált, fejezetekre bontott, tehát könnyen áttekinthető és szakmailag kifogástalan

– a szöveges tartalmak legyenek tömörek, lényegre törők és fényképes ábrázolással gazdagon illusztráltak

– a témához kapcsolódó kreatív makettek, térinstallációk készítése – bármi, ami interaktívvá és érdekesebbé teszi a kiállítást – plusz pontot jelent. A pályázat leadásakor elegendő, ha a csoportok benyújtanak egy leírást az ilyen típusú kiegészítő ötleteikről, a kivitelezés pedig majd a későbbiekben, az eredményhirdetés után is történhet

Miért érdemes pályázni?

– a reformáció 500 éves évfordulója alkalmából egy ilyen pályázati anyag elkészítésével maguk a diákok is sokkal jobban elmélyülhetnek a témában, bővíthetik tudásukat és kreativitásukat. A legjobb csapat munkájából a csapattagok részvételével Brüsszelben szerveznek kiállítást. A nyerteseknek pedig arra is lehetőségük nyílik a tanulmányút során, hogy látogatást tegyenek az Európai Parlamentben és közelebbről is megismerjék az intézmény működését.

Pályázat leadásának módja és határideje:

– a pályázatokat a csaba.sogor@gmail.com címre kell elküldeni

– a szöveges tartalmakat .doc vagy .docx kiterjesztésű fájlként szükséges megküldeni, 10-14 oldalban. A könnyebb áttekinthetőség érdekében minden oldal egyetlen kiállítási pannó tartalmát jelölje. Egy adott fejezethez legtöbb egy oldal terjedelmű szöveg szükséges. A fényképeket akár be is lehet szerkeszteni az adott oldalra a szöveg mellé vagy megfelelően jelölve a helyüket, külön csatolmányként, akár kollázsként is el lehet küldeni.

– figyelem: kizárólag azokat a pályázatokat fogadják el, amelyek tartalmilag (szöveg és kép) befejezettnek, véglegesnek tekinthetők.

– amennyiben makettekkel, kiegészítő interaktív ötletekkel is készülnek a pályázók, mellékelni kell erről pontos ismertetőt, esetleg fotót. Ezeknek a kivitelezése viszont történhet majd az eredményhirdetés után is.

– Beküldési határidő: 2017. augusztus 31.

– Nyertes hirdetése: 2017. szeptember 8.

– Brüsszeli kiállítás időpontja: 2017. október vége

A nyertes csoport számára a pályázat kiírói biztosítják:

– az általuk összeállított szöveges és képi tartalomból, a terjedelem függvényében 10-14 kétnyelvű (magyar-angol) kb. 120×80-as méretű pannó elkészítését, annak grafikai munkálatait, illetve nyomtatási költségeit

– a tartalom angol nyelvű fordításának elkészítését.

Megjegyzés: a kiegészítő makett- vagy térinstalláció-ötleteket a csoportoknak önállóan kell megvalósítaniuk.

További információk:

Sógor Csaba európai parlamenti képviselő irodája

E-mail: csaba.sogor@gmail.com

Tel: 0723-633 840

Erdélyi Ifjúsági Keresztény Egyesület

E-mail: ike@ike.ro

Tel: 0744-670 769.