Pályázat videó-kisfilmek elkészítésére

Pályázat videó-kisfilmek elkészítésére
2013. July 26.
„Veszélyben lévő magyar népi építészeti értékek” címmel a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Kós Károly Kollégiuma (KKK) és a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) pályázatot hirdet Magyarország határain kívül élő 13-19 éves diákok számára 4-7 perces videó-kisfilmek elkészítésére. A pályáztatók közleménye.
/vlm/Image/Show/84/

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Kós Károly Kollégiuma (KKK) és a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) pályázatot hirdet Magyarország határain kívül élő 13-19 éves diákok számára olyan 4-7 perces videó-kisfilmek elkészítésére, amelyek veszélyben lévő népi épített értékeket (házak, magtárak, górék, hidak, egyedi kapuk, régi útszéli keresztek, haranglábak, szobrok, stb.) dokumentálnak. A film témájául nem szükséges védett műemléket választani, hiszen a cél éppen az, hogy a pályamunkák veszendőben lévő, rejtett értékekre irányítsák rá a figyelmet.

Értékelési szempont: a kisfilm szakmai színvonala, egyedisége, dokumentatív hitele. A zsűri kedvezően értékeli, ha a filmben a műemlékhez kapcsolódóan emberi sorsok is feltárulnak, továbbá, ha javaslatok születnek a műemlék megmentésének módjára is.

A filmek technikai paramétereivel kapcsolatosan az elsődleges elvárás a jól látható kép és jól érthető hang. Egyenlő tartalmi feltételek estén a díjazásnál előnyben részesülnek azok, akik korszerű televíziós adásminőségben (HD) nyújtják be a pályamunkát.

Egy pályázó több pályamunkát is beküldhet. Kollektív munka esetén is minden egyes film egy pályázatnak minősül.

Díjazás:

Az első 5 helyezett pályamunka 90.000 – 75.000 – 60.000 – 45.000 – 30.000 forintban díjban részesül (a díjazott állampolgársága szerinti nemzeti valutában történő kifizetéssel).

A zsűri – amelynek tagjai az MMA és az MTVA neves szakemberei –, 15.000 – 30.000 forint (a díjazott állampolgársága szerinti nemzeti valutában történő kifizetéssel) különdíjban részesíti az alábbi kategóriák legjobbjait:

– kiemelkedő operatőri teljesítmény

– kiemelkedő rendezői munka

– kiemelkedően színvonalas forgatókönyv, dramaturgia

– kiemelkedően színvonalas narráció

– kiemelkedően színvonalas zsáner

– kiemelkedően színvonalas javaslat az értékmentésre

– kiemelkedő zenei szerkesztői teljesítmény

A zsűri a beérkezett pályamunkák mennyiségétől és minőségétől függően további díjakat is megállapíthat, valamint egyes díjakat összevonhat. Valamennyi, arra érdemes és alkalmas kisfilm bemutatásra kerül az MMA honlapján (www.mma.hu), továbbá a közmédia valamely műsorában és internetes felületén (www.mtva.hu/KKK), valamint – igény szerint – a határon túli médiaműhelyek műsoraiban is.

Beküldési határidő (postára adás dátuma): 2013. november 15.

A pályamunkákat négy példányban – rövid szöveges tartalmi ismertető, és a védendő értéket ábrázoló fotó kíséretében – DVD-n a következő címre kérjük elküldeni:

MTVA/ KKK „Műemléki filmpályázat”; 1037 Budapest, Kunigunda útja 64.

A pályázat mellé csatolni szükséges a pályamunkák felhasználására vonatkozó nyilatkozatot, a pályázati adatlapot, továbbá a díjfizetéshez szükséges adatlapot is, amelyek a www.mma.hu honlapról tölthetőek le.

Eredményhirdetés és díjkiosztás: 2013.december 16-án, Kós Károly születésének évfordulóján.


Budapest, 2013. július 24.

MTVA Kós Károly Kollégium Magyar Művészeti Akadémia


Keresés