Pályázati lehetőség gyerekek üdülésére

Pályázati lehetőség gyerekek üdülésére
2015. April 1.
Kisebbségben vagy szórványban élő, szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek számára hirdet üdülési lehetőséget a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. A romániai lebonyolító, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének felhívása.
/vlm/Image/Show/84/

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. meghirdette az Erzsébet-tábor 2015 pályázatát, melyet idén is Ivóban és a balatonparti Zánkán szerveznek meg. A tábor romániai lebonyolító partnere a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége.

A pályázati kritériumok szerint az Erzsébet-táborban Zánkán 8–15 év közötti, Ivóban pedig 12–18 év közötti, magyarul tanuló, szórványban vagy kisebbségben élő, szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek vehetnek részt, akik a magyar kultúra ápolásában aktív szerepet vállalnak (néptánccsoport, cserkészcsapatok tagjai stb.). Ivóban 2015. júliusában 280, míg a zánkai táborban 2015. augusztus 15–29. között 500 tanuló üdültetését biztosítják.

Pályázni kizárólag csoportosan lehet, ahol 10 diák és egy őket ismerő pedagógus alkot egy csoportot. A táborozás önrésze 20 lej/fő. Az érdeklődők a pályázati csomagokat 2015. április 21., 15 óráig nyújthatják be az RMPSZ megyei vagy körzeti szervezeteihez.

További információk, valamint a pályázati kiírás a www.rmpsz.ro honlapon található meg.

Keresés