Papírforma eredmény, ami szebb is lehetett volna

Papírforma eredmény, ami szebb is lehetett volna
2018. May 3.
A papírformának megfelelően az éllovas nyerte a szerdai meccset.
/vlm/Image/Show/84/
Az ellenfél játékosai fölénk nőttek
Hétközi fordulót bonyolítottak le szerdán az első osztályú megyei labdarúgó bajnokságban, ennek során a listavezető Szentmártoni CSC látogatott a Praszler stadionba. A bajnoki címre törő gárda 4-1-re nyerte őszi összecsapásunkat, most is ők voltak az esélyesek. Az első félidő képe ennek megfelelően is mutatott: jórészt védekeztünk, próbáltuk tartani a labdát kevés sikerrel. A nyomást a 17. percig bírtuk, amikor a vendégek első szöglete után gólt kaptunk – 0-1. Öt perc múlva következett a szentmártoniak második szöglete és … második gólja – 0-2. Eközben mi a félpályán is ritkán jutottunk túl, játékosaink egyszer sem tették próbára az egykor a mi hálónkat is védő Groza Pisti tehetségét, vagyis egyetlen kapura tartó lövésünk sem volt. A vendégek a szünet előtt azért még “beköszöntek” egyszer: a 43. percben egy nagy roham végén csatáruk egyedül érkezett a hosszú oldalon, bombája ellen kapusunk tehetetlen volt – 0-3.
A szünetben valami igen ösztönzőt mondhatott tanítványainak a Muzsnay Zsolt – ifj. Fele Sándor edzőpáros, mert játékosaink sokkal nagyobb elszántsággal vetették magukat a harcba. A félidőben beállt Gábor az 51. percben még erőtlenül emelt kapura, ám az 52. percben már erőteljes lövéssel próbálkozott, mely balszerencsénkre a felső lécről a gólvonal elé, onnan kifelé csapódott… Élénkebben játszottunk ugyan, de nem hatékonyabban. Muzsnay mester ezer fokon égve próbálta megértetni övéivel, hogy fizikálisan kevésbé rúghatunk labdába (a szó szoros értelmében) a robusztus középpályás és védőfallal szemben, a mozgékonyságra, pontosságra, a jó helyezkedésre kell helyezni a hangsúlyt. Az akarás, a lendület vitte a fiúkat, mintha mindenki mindenütt ott szeretett volna lenni. Az ellenfélnek már kevésbé voltak helyzetei, a mieinknek több is akadt, ám a befejezéshez vagy elfogyott az erő, vagy nem volt kellő merészség. Pedig nem volt elrugaszkodott gondolat, hogy egy szebb, szorosabb eredményt hozzunk ki a találkozóból, ehelyett az utolsó percben még kaptunk egy gólt egy gyors letámadás végén – 0-4.
Az Unirea összeállítása: Kis – Hossu, Foris, Jude, Balajti, Solymosán, Tóth, Crisan, Daroczi, Sándor (46. p. Gábor J.), Lakatos.
A forduló további eredményei és a tabella ide kattintva tekinthető meg.
A következő fordulóban jó esélyünk mutatkozik a három pont megszerzésére: ahhoz a Vaskohi Bihareához látogatunk, mely ellen a teljes mezőnyt tekintve a 2017/2018-as szezon eddigi legnagyobb gólarányú győzelmét arattuk az ősszel (9-0).

Keresés