Papírforma eredmény…

Papírforma eredmény…
2015. April 3.
Bár nem örömteli ezt kimondani, de az erőviszonyokat tükröző eredmény született a csütörtök délutáni focimeccsen: Unirea - Nagyváradi Luceafărul 0-5 (0-2).
/vlm/Image/Show/84/
A piros mezes hazaiak leginkább a védekezésre kellett összpontosítsanak

A megyei első osztályú labdarúgó bajnokság 20. fordulójában a hét végéről csütörtök délutánra előrehozott találkozón fogadta az Unirea a Nagyváradi Luceafărult. Az előjelek mind a vendégek győzelmére utaltak, hiszen az ősszel 4-0-ra nyertek hazai pályán, aztán találkozott a két gárda februárban, amikor felkészülési meccsen Hegyközpályiban 7-0-ra győztek, de ami talán a leginkább mérvadó: az eddigi 19 bajnoki meccsen 18 győzelmet arattak, egyszer kellett megelégedjenek döntetlennel, és úgy vezetik veretlenül a tabellát, hogy 98 rúgott góljuk mellett csupán 5 kapott szerepel.
A fentieket tükrözték a csütörtöki meccs eseményei is, amikor hűvös, szeles időben, időnként eleredő esőben léptek pályára a csapatok. Nagy iramban kezdődött a találkozó, és már az első percben csak a szerencsén múlott, hogy nem kerültünk hátrányba. Játékosainknak folyamatosan a védekezésre kellett összpontosítani, Dumiternek egyedül nem sok esélye volt elől a labda megtartására sem, nemhogy a kapu veszélyeztetésére. A 17. percig bírtuk, amikor egy gyors letámadás után kerültek előnybe a váradiak – 0-1 . Alig telt el egy perc, amikor Perényi bravúrjára volt szükség, ugyanő a félidő utolsó percében újra biztosnak tűnő gól “szedett ki”… Közben a 30. percben egy újabb gyors indítás-oldalról beadás-gól – 0-2. Első kaput eltaláló lövésünkre a 42. percig kellett várni, amikor Gábor jobb belsővel megküldött próbálkozása nem okozott gondot a vendég hálóőrnek.
“Nagyon könnyen elmennek mellettünk” – állapította meg egyik hiányosságunkat ifj.Fele Sándor edző, akinek nem lehetett könnyű dolga a félidőben, hiszen egy fizikailag és technikailag is jobban képzett ellenféllel álltunk szemben. Nem lehetett más a cél, mint a tisztes helytállás, és a küzdelemmel nem is volt gond, de a folytonos védekezés az erőnlét és az összpontosítás rovására ment. A 61., a 63. majd a 67. percben szinte azonos helyzetekből, a védelmet a végletig kipasszolt akciók végén kaptunk további három gólt, miközben nálunk Dumiter távoli, kaput elkerülő próbálkozását jegyezhettük csak fel a 71. percben. Az 5-0-ás eredmény a vendégeknek is elég lehetett, mert visszavettek az iramból, kihasználták minden cserelehetőségüket (nem mintha a cserék gyengébb játékosok lettek volna), és még a fiatal cserekapusukat is megfújhatta a szél a kapujukban. Összegzésként megállapíthattuk, hogy a Luceafărul egy jól összerakott csapat, maximum egy-két kivételtől eltekintve más súlycsoportot képvisel, mint a mögötte lévő mezőny.
Az Unirea a következő összeállításban szerepelt: Perényi – Crişan R., Péter, Lakatos, Horváth (65.p. Fórián), Fele Sz. (62.p. Borzási), Létai (79.p. Gyula), Gábor, Illés, Vadkerti (56.p. Sándor), Dumiter.
Az ifjúsági csapatok találkozója 0-0-ra végződött.
A forduló további eredményei és a tabella ide kattintva tekinthető meg (a többi meccset a hét végén játsszák).
A javításra máris lehetőség lesz a 21. fordulóban, amikor az Unirea ahhoz az élesdi csapathoz látogat, melyet az ősszel itthon 8-0-ra győzött le.

Keresés