Péntek délelőtt tartották meg a Zelk Zoltán Gimnázium tanévzáróját, ahol jutalmazták a legjobb teljesítményt elért diákokat

Péntek délelőtt tartották meg a Zelk Zoltán Gimnázium tanévzáróját, ahol jutalmazták a legjobb teljesítményt elért diákokat
2023. June 19.
zelk0

A dr. Andrássy Ernő városi parkban gyülekeztek az V.-VIII. osztályos diákok és a tanári kar tagjai, valamint szülők, nagyszülők, hozzátartozók, hogy részt vegyenek a 2022-23-as tanévzárón. Őket Varga Róbert igazgató köszöntötte, beszédében kiemelte, különösen mozgalmas tanévet hagyunk magunk után. Egy másik iskola vendégeként, új környezetben kellett tanulóinknak helyt állniuk, a nyolcadikosainknak a délutáni oktatás nehézségeivel is szembesülniük kellett. Köszönetemet fejezem ki a diákoknak, szüleiknek és nem utolsó sorban a tanári testületnek, hogy türelmet tanusítottak az elmúlt tanévben. Remélhetőleg az új tanévet már a felújított iskolaépületünkben kezdhetjük meg, mi és a város vezetése mindent megteszünk, hogy így is legyen. Időközben felmerülhetnek váratlan problémák amelyek az átadás időpontját befolyásolhatják, a fejleményekről természetesen tájékoztatjuk önöket, mondta az igazgató.

Utánna Körmendi Gyula aligazgató köszöntője hangzott el, majd pedig Karsai Attila alpolgármester üdvözölte a jelenlévőket. Utalt a felújítás alatt álló iskolaépületre, valamint az épülő új tantermekre, amelynek a munkálatai jól haladnak. A továbbiakban, sikerekben gazdag tanulmányi éveket kívánt a végzős diákoknak, öregbítsék a Zelk Zoltán Gimnázium jó hírnevét, bármerre is tanulnak majd az elkövetkező években. Legyen a nyári vakáció mindenki számára egy élményekben gazdag, pihenésre és kikapcsolódásra alkalmas időszak. zárta gondolatait az elöljáró.

Varga Róbert a nyugdíjba vonuló Bordi Mária tanárnőnek, valamint Luțaș Marianna főkönyvelőnőnek köszönte meg munkáját, utóbbi sajnos nem tudott jelen lenni az évzárón.

Ezután a két kiváló sportteljesítményt nyújtó diákot díjazták, Ionoi Vanessa és Nagy Dávid Szilárd személyében.

Az ünnepség talán legfontosabb része az amikor a kiválósági díjakat adják át, amelyel azokat a tanulókat értékelik, akik színjelessel zárták a tanévet. Idén húsz kiválósági díjat osztottak ki az osztályfőnökök. Puși Mihai David V. A / Baghiu Noel V. B / Bákai Boróka V. B / Fecsó Nóra V. B / Martin Krisztián V. B / Nagy Dalma V. B / Nagy Kincső V. B / Baghiu Olivér VI. B / Kapeller Dorka VI. B / Kovács Petra VI.B / Nagy Áron VI. B / Nagy Mirjam VI. B / Szilágyi Dóra VI. B / Szellő István VI.C / Gărdan Anamaria VII. A / Boda Boglárka VII.B / Kóka Anna VII. B / Végh Maya VII. B / Molnár Iringó VIII. B és Karsai Kristóf VIII.B osztályos tanulók. Karsai Kristóf az elmúlt négy gimnáziumi évben végig színjeles volt.

Ezt követően a megyei és országos szintű tantárgyverseny-helyezésekért, illetve az osztályokon belüli eredményekért az osztályfőnökök adták át közösségeik legjobbjainak a jutalmakat, ezután hivatalosan is kezdetét vette a vakáció.

Balázs József Attila

Keresés