Pénteken Váradra jönnek a virágkocsik

Pénteken Váradra jönnek a virágkocsik
2015. August 20.
Augusztus 21-én, pénteken partnerségben a debrecenivel, a nagyváradi önkormányzat ismét megszervezi a Nyitott ablak Európára rendezvényt, aminek keretében a megszokott útvonalon halad a virágkaraván.
/vlm/Image/Show/84/
Debrecen és Várad közös kocsija - Zuhogó esőben vonultak a virágkocsik csütörtökön Debrecenben (fotó: erdon.ro)
Váradra ezúttal hat allegorikus virágkocsi érkezik, köztük a két város közös kompozíciója, melynek kétharmada itteni vonatkozású. A felvonulók 16 óra tájékán indulnak a Dacia sugárút cikk-cakk alakú tömbházaitól, és haladnak a megszokottnak mondható Petőfi-park- Magheru sugárút/Sztaroveszky út- Nagyvásártér útvonalon. Körülbelül 17.30 órakor érnek a December 1. parkba, ahol az ismeretlen katona szobra mellett parkolnak. Ott fél 8-ig maradnak, lehet a kompozíciókat ábrázoló fotókat, szelfiket készíteni, illetve különféle szórakozási lehetőségek is várják a gyermeket, mint például lovaglás vagy arcfestés.
A menetet több mint 200 személy alkotja, mások mellett ott lesz: a Pusztai Farkasok Ordas Nemzetsége, a micskei Görböc és a várad-réti Csillagocska néptánccsoport, a Mistique mazsorettcsoport, a 11. számú Általános iskola Korál menettánc csoportja, a Quasar táncklub, a Unique Dance Stúdió, a Sunshine akrobatikus táncformáció és a Replay Deance.
Ugyanakkor lovasok is láthatóak lesznek, valamint egy hintó, és hét mesefigura szerez örömet a gyermekeknek, léggömböket ajándékozva nekik. A lányokról, illetve a nőkről sem feledkeznek meg a szervezők, őket 1000 szegfű várja. Koncertek idén nem lesznek a parkban.
(További fotók ide kattintva).
(erdon.ro)