Polgári Védelem Napja: Nyitott kapuk a tűzoltóknál

Polgári Védelem Napja: Nyitott kapuk a tűzoltóknál
2013. February 28.
A romániai polgári védelemmel foglalkozó szervezetek február 28-án ünneplik a Polgári Védelem Napját. Ebből az alkalomból csütörtökön az érmihályfalvai tűzoltók is nyílt napot tartottak.
/vlm/Image/Show/84/
A rögtönzött tüzet poroltóval fékezte meg a tűzoltó

A romániai polgári védelemmel foglalkozó szervezetek február 28-án ünneplik a Polgári Védelem Napját.
Romániában nyolcvan évvel ezelőtt, 1933-ban fogadták el a hatósági légvédelem kiépítésére vonatkozó jogszabályokat; királyi rendelettel hozták létre a polgári védelmet azzal a céllal, hogy támogatást nyújtsanak a lakosságnak az esetleges háborús, de főként légi támadások esetén.
Ebből az alkalomból csütörtökön az érmihályfalvai tűzoltók is nyílt napot tartottak, melynek során reggeltől délutánig folyamatosan érkeztek az általános és a középiskolai osztályok a laktanyába.
A kisebb-nagyobb diákok beülhettek a tűzoltó autókba, a mentős rohamkocsiba, megnézhették a felszereléseket, a tűzoltók pedig bemutatták például a poroltóval történő tűzoltást, és egy mentési akciót is szimuláltak. Utóbbi során – ottjártunkkor – egy önként jelentkezett diáklányt is “lemenekítettek” a tűzoltóautók garázsának tetejéről, imitálva, hogy az egy emeletes házban szorult segítségre.

Keresés