Polgármesterek, alpolgármesterek találkozóját tartották

Polgármesterek, alpolgármesterek találkozóját tartották
2012. August 27.
Érkörtvélyestől a Belényesi-medencében lévő Várasfenesig terjedően mintegy 20 polgármester és alpolgármester vett részt hétfőn délben a Kristály étteremben tartott RMDSZ-es munkaülésen.
/vlm/Image/Show/84/
Az egész megyéből érkeztek elöljárók

Hasonló munkaülésre másodszor került sor, másfél hónappal ezelőtt Örvénden tartották az elsőt.

A megjelenteket Nyakó József polgármester köszöntötte, majd Szabó Ödön megyei ügyvezető elnök tájékoztatta az elöljárókat aktuális történésekről.

Országos politikáról szót ejtve úgy fogalmazott, hogy “a gondok sokasodtak”, mivel az ország élén sem az államelnök, sem a vele szemben álló kormány nem élvez igazi legitimitást.

Megyei szintre térve elmondta, hogy 95%-ban sikerült “megtartani” a magyar iskolaigazgatókat.

Az elnök köszönetet mondott az elöljáróknak a Mandala színház előadásaira épített kulturális akcióban való részvételért. Ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy a tavasszal kezdődött Tulipán Kalákában közeledik az őszi mozgalom ideje.

Szeptember folyamán tartják meg azokat a helyi RMDSZ-gyűléseket, ahol a helyhatósági választásokon nem az elvártak szerint szerepelt szervezetek vezetői bizalmi szavazást kérhetnek magukról.

Az elnök azt is elmondta, hogy a dolgok pillanatnyi állása szerint december 2-án tartják a parlamenti választásokat.

Szabó Ödön bejelentette: a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium ügyében tartandó szeptember elsejei demonstrációra a Bihar megyei RMDSZ 4 autóbuszt indít. A 200 személy között néptáncosok és huszárok is helyet kapnak.

A következő hasonló találkozót szeptemberben Hegyközpályiban tartják.

Keresés