Polgármesteri nyilatkozat: “Aki olvassa, adja át!”

Polgármesteri nyilatkozat: “Aki olvassa, adja át!”
2014. May 10.
Mivel többen érdeklődtek Nyakó József polgármesternél egy nyugdíj-kiegészítő kezdeményezésről, ezért az alábbi nyilatkozatot teszi közzé.
/vlm/Image/Show/84/

Aki olvassa, adja át!
Nem jókedvemből ragadtam “tollat”, tisztelt érmihályfalviak, kedves barátaim. Az alábbi sorokkal egy készülő átveréstől akarom megkímélni városunk tiszteletreméltó, szépkorú lakóit, miszerint a város alkalmanként ajándékutalványt osztana ki majd nekik.
Egy felszólítást, amiben a hitegetés beszüntetését kértem, már elküldtem a kezdeményezők elnökéhez, ám az igények felmérésének álcázott megtévesztési akció ennek ellenére tovább folyik. Az EMNP fő agitátorainak sugallatára versenypártunk helyi bérencei újra népbutító, populista akcióra adták fejüket. Ezúttal az idősek érdekvédőinek és oltalmazóinak szerepében tetszelegnek, anyagi támogatást ígérve a város költségvetéséből egy bizonyos rétegnek. Annak ellenére, hogy néhány eddigi kezdeményezésük kudarcot vallott, most újabb kisérletet tesznek önmaguk fényezésére. Az ötlet, amennyire felelőtlen, annyira átgondolatlan is. Egy költségvetési keretből csak úgy lehet újabb kiadást eszközölni, ha azt máshonann elvonjuk. Az érmihályfalvi nyugdíjasok nagytudású jogvédőinek, mint minden kibicnek, semmi sem drága. Ígérgetni lehet toronyórát láncostul, szaunabérletet, vagy holdutázást is ajándékba, de mindehhez anyagi hátteret kellene biztosítani. Nincsenek elfekvő pénzeink, csikorogva áll össze az ez évi költségvetésünk is. Néhány száz nyugdíjas felbiztatása egyértelmű manipuláció azért, hogy annak kezdeményezői önmagukat a jó, a város vezetőit a rossz megjelenítőiként tüntessék fel. Mi egy szegény város vagyunk. Lehet jótékonykodni az ésszerűség határain belül, de vajon kitől, honnan vonnának el pénzt az átverés kezdeményezői, ha rajtuk állna a döntés? Én tudom a leginkább, hogy ennek az ígéretnek semmi valóságalapja nincs. Arra kérek tehát minden józan gondolkodású felnőttet, hogy ne higgyenek benne, és főleg ne éljék bele magukat a tisztel szépkorú polgártársaink.

Nyakó József polgármester

Keresés