Pónis homokfutó, csacsifogat, lovas bemutató

Pónis homokfutó, csacsifogat, lovas bemutató
2013. May 20.
Összesen 26 fogat vett részt az idei lovas bemutatón. A legfiatalabb résztvevő a 2 éves Jakó Márk volt, akinek érkeserűi családja már hagyományosnak mondható felvonuló.
/vlm/Image/Show/84/
Pónifogat a menet elején, mögötte a csacsis kocsi

A fogatok idén is végigvonultak a Széchenyi téren és a főutcán, hogy aztán a Praszler stadionban összegyűlt százak előtt parádézzanak. A menet élén idén is a Syluette menettánccsoport tagjai masíroztak, de most ott haladt a bihardiószegi Széchenyi István Huszárszázad néhány tagja is. (Megjegyzendő, hogy a vonulás után azonnal egy városházi alkalmazott gondoskodott a “nyomok” összeszedéséről.)
Id.dr.Lunczer János főszervezőtől megtudtuk, hogy ebben az évben sem ösztökélte hiába a gazdákat a részvételre – sőt, nem is nagyon van már szükség nógatásra, hiszen jelen lenni a bemutatón rangot jelent. Idei érdekesség volt a póni húzta homokfutó, a kettes pónifogat és a szamárfogat. A “mezőny” az egész környéket képviselte, hiszen Érmihályfalva mellett Érkörtvélyesről, Értarcsáról, Érsemjénből és Érkeserűből is érkeztek. Utóbbi településre való volt a legfiatalabb résztvevő, a 2 éves Jakó Márk, aki a bemutatón már hosszú évek óta mindig megjelenő Lovas család sarja.
A műsorvezetés feladatát pár év kihagyás után újra a korábbi állandó bemondó, dr.Ertsey Lajos látta el.
A zsűrizés során a következő eredményeket hirdették ki:
– Egyes fogatok 1. Máté Gábor (Érmihályfalva)
2. Egri László (Érkeserű)
3. Uszkai Imre (Érmihályfalva)

– Kettes fogatok 1. Ioviţă Nicolae (Érmihályfalva)
2. Pap Zoltán (Érmihályfalva)
3. Tóth Benedek (Értarcsa)

– Kocsik 1. Kelemen László (Érmihályfalva)
2. Belényesi Sándor (Érsemjén)
3. Mosó József (Érmihályfalva).

Keresés