Pontosztozkodás az érmelléki rangadón

Pontosztozkodás az érmelléki rangadón
2018. October 29.
Egy hagyományos rangadó mindig más, mint a többi meccs, függetlenül a csatapatok pillanatnyi helyzetétől.
/vlm/Image/Show/84/
A megyei első osztályú labdarúgó bajnokság 10. fordulójában érmelléki rangadót játszottak a Praszler stadionban szombaton: az Unirea a Székelyhídi SK-t fogadta. A mieink a 3. a vendégek a 13. helyről várták az összecsapást, de tudjuk, ez a papírforma semmit nem jelent, egy rangadó mindig más, a gárdák mindig meg akarják mutatni. Érmelléki csapatokról lévén szó, a magunk részéről némileg érthetetlennek tarjuk a mindig különösen feszült hangulatot, azt a légkört, ami távolabbról érkezett csapatok esetében nem jellemző. (Hasonló a szituáció, ha Bihardiószeg az ellenfél, és lehet szó haza pályáról, vagy a vendégek hazai pályájáról.)
Szombaton az Unirea szerezte meg a vezetést már az elején: a 4. percben Fele Sz. ívelt szabadrúgást a kapu elé, a kialakult kavarodásban Lazăr lövése találta meg az utat a kapuba – 1-0; az egyenlítés a második félidő elején jött, amikor az ellenfél játékosa valószínűleg beadást tervezett, de a labda mintegy “lecsúszva” a hosszú sarok felé kanyarodott, s míg kapusunk a beadásra mozdult, a labda a hálónkba hullott – 1-1. Aki csak az eredmény láttán arra gondolna, hogy a két érmelléki csapat “simán megosztozott a pontokon”, téved, mert az utolsó sípszóig mindkét gárda hajtott, a kispadok is hangosak voltak, amiben egyetértés volt: a bíró ténykedését időnként mindkét oldalról hevesen kifogásolták.
Az Unirea összeállítása: Kis – Foriş, Lazăr, Hossu, Crişan, Solymosán, Láposi, L. Jurcă, Lakatos, Fele Sz., Gego.
Az ifjúsági csapat (edző Csűri Sándor) a felnőttekhez hasonlóan 1-1-re végzett.
A további eredmények és a táblázat ide kattintva tekinthető meg.
A következő fordulóban az Unirea a Gyapjúi Dacia vendége lesz.
A junior E csapat (edző ifj. Fele Sándor) szombaton szintén a székelyhídiakat fogadta és győzte le 15-0 arányban.
A junior C csapat (edző Szabó Zoltán) két meccset is játszott az elmúlt héten: hazai pályán 1-1-re végeztek Belényessel, idegenben a Nagyváradi Luceafărultól 1-0-ra kikaptak.
A junior D csapat (edző Szabó Zoltán) az elmúlt héten nem lépett pályára.

Keresés