Pontvesztés vagy pontmentés?

Pontvesztés vagy pontmentés?
2018. November 12.
Nagyszerű kezdés után az Unirea 63 percet játszott emberhátrányban.
/vlm/Image/Show/84/

A megyei első osztályú labdarúgó bajnokság 12. fordulójában az Unirea azt a Fugyivásárhelyi SK-t fogadta, mellyel azonos pontszámmal álltak, úgy, hogy a vendégek egy meccsel többet játszottak. A mieink ugyanis a Gyapjúi Dacia visszalépése miatt az elmúlt héten szabadnaposan voltak és a találkozó elején úgy tűnt, a váratlan pihenő jót tett a gárdának.

Szombat délre felszállt a pályáról a reggeli köd, hűvös, de napsütéses időben a kedvünk is verőfényes lett, amikor már a 10. percben vezetést szereztünk: szabadrúgásból Fele Sz. ívelt a kapu elé, Gego pedig a hálóba fejelt – 1- 0. Teret engedtünk az ellenfélnek, kontrákra alapuló taktikánk a 15. percben újabb gólt hozott: Fele Sz. ezúttal szögletből kanyarított a rövid sarokra, a labda egy védő közreműködésével került a kapuba – 2- 0. Még akár gólarányt is javíthatunk, gondoltuk ekkor, ám hamar jött a szépítés, amikor a 18. percben egy megadható tizenegyeshez jutottak a vendégek, amit Kis hajszál híján hárított – 2-1. Ekkor mintha valami megszakadt volna, semmi nem úgy sikerült mint addig, a kispadról hiába volt az edzők intése: csak türelmesen, minden ítélete ellenére nem kell a bíróval foglalkozni. Ráadásul tapasztalt játékostól érthetetlen módon 2 perc alatt Jude 2 sárga lapot kapott, így már a 31. percben emberhátrányba kerültünk… A szünetben eldöntendő kérés volt: támadni vagy védekezni, kontrákra építve továbbra is kihúzni az eredményt? Hiszen sok volt még a végéig. A második félidő éppen úgy kezdődött, ahogyan megrendelni sem lehetett volna jobban: a 47. percben Gego beadását Solymosán küldte kapura, a hálóőr azt még kiütötte, de Lakatos duplázásával szemben már tehetetlen volt – 3-1. Ettől kezdve már ritkábban jutottunk el veszélyes helyzetekig, ezek egyike volt a 61. percben, amikor Gego lövését a kapufa állította meg – mint kiderült, erre a találatra még szükség lett volna a 3 ponthoz. Még sajnálkoztunk, amikor a 63. percben egy lepattanó lövés perdült a hálónkba a másik irányba mozdult Kis mellett –3-2. Egyre nőtt a nyomás, a védekezésbe a teljes csapat beállt, ennek megfelelően az előrevágott labdákkal nem volt ki “gazdálkodjon”… A 76. percben egyenlítettek a sárga mezesek, egy jó 30 méterről megküldött bomba landolt a jobb felsőben – 3-3, és még mindig volt egy negyedóra, plusz a bíró 4 perces hosszabbítást is jelzett, melynek végén még Jurcă lőhetett kapura, ám a számunkra kedvező “csattanó” elszállt.

Az Unirea összeállítása: Kis – Foriş, Hossu, Lazăr, Crişan, Láposi, Jude, Solymosán, Fele Sz. (46. p. L. Jurcă), Lakatos, Gego.

Az ifjúsági csapat a felnőttek után játszott és 2-1-re kikapott.

A további eredmények és a táblázat ide kattintva tekinthető meg.

A következő fordulóban az Unirea a Szalontai Olimpia vendége lesz.

A junior E csapat (edző ifj. Fele Sándor) két találkozót játszott az elmúlt héten. Pénteken hazai pályán fogadták a Margittai Viitorult, melytől 3-2-es vereséget szenvedtek. Vasárnap már nem bajnoki pontokért küzdöttek a gyerekek, hanem a klubok közötti együttműködés részeként a Nyíradonyi VVTK hasonló korú (9 – 10 évesek) csapatával léptek pályára és nyertek is, ám ebben az esetben nem volt lényeges az eredmény.
A junior C csapat (edző Szabó Zoltán) ugyancsak két meccset játszott, mindkettőt bajnoki pontokért: előbb itthon Vaskohsziklást verték 9-0-ra, majd Szentmártonból hoztak el egy pontot 3-3-as eredménnyel.
A junior D csapat (edző Szabó Zoltán) a Nagyváradi CSM házigazdája volt, az eredmény 1-1 lett.