Pótérettségi: kettőnek sikerült

Pótérettségi: kettőnek sikerült
2016. August 30.
Ketten örülhettek azok közül, akik részt vettek a pótérettségin.
/vlm/Image/Show/84/
(Illusztráció)

Hétfőn délután 16 óráig kellett közzétenni az augusztus 22. és 26. között zajlott idei pótérettségi eredményeit, de a Tanügyminisztérium internetes oldalán keresztül hamarabb is lehetett tudni a jegyeket.

Bihar megyében 1470-en iratkoztak fel pótérettségire, 1199-en meg is jelentek a vizsgán. Négy érettségizőt kizártak menet közben, mert másolni próbáltak, illetve más tiltott módon akartak segítséghez jutni. Megyei szinten 22,02% lett az átmenők aránya.

Az érmihályfalvi Mezőgazdasági Főgimnáziumban (idén vagy korábban) végzettek közül 36-an iratkoztak be pótérettségire, közülük 7-en nem jelentek meg a margittai Horváth János Elméleti Líceumban, ahol a térségi vizsgáztató központ volt. Az eredmények közzététele után kiderült: 29-ből ketten (6,89%) örülhettek átmenő jegynek, ám egyikük sem idén végzett, hanem korábbi év(ek)ben. Néhány idén végzett diáktól véleményt kértünk a vizsgával kapcsolatban, ők azt mondták, az elmúlt nyári hetekben valójában “nem tanultak túl sokat, de ha már feliratkoztak a vizsgára, hát elmentek, hátha szerencséjük lesz.” Nem lett…

Tegnap délután 16 és 20 óra között lehetett óvásokat letenni. Információnk szerint voltak, akik éltek is ezzel a jogukkal, ám hogy szám szerint hányan, azt nem tudtuk meg, a fellebbezéseket egy erre kijelölt bizottság iktatta.

Keresés