Presbiteri találkozó nálu(n)k

Presbiteri találkozó nálu(n)k
2015. November 20.
Nyakó József polgármester írása a minap tartott presbiteri találkozó kapcsán.
/vlm/Image/Show/84/

“A Bihari Napló szerdai számában tudósítást olvashattunk az Érmihályfalván tartott presbiteri találkozóról. Mivel csipetnyi kétség sem fér a leírtak hitelességéhez, minden helyi református hívő ember tájékozódhatott lelkészük egy újabb kísérletéről.

Az érmihályfalvi ötezres lélekszámú közösség hetvennyolc tagja által megválasztott presbitériumának megtévesztése után ezúttal az Érmelléki Református Egyházmegye minden hatodik presbiterét – merthogy ennyien tisztelték meg személyét – csak a rá jellemző módon próbálta félrevezetni. Csak a két egyházmegyei vezető, Rákosi Jenő esperes és Bara László főjegyző uraknak köszönhető, hogy nem történt komolyabb baj, győzött a józan ész és a bölcsesség.

Az idei presbiteri választáson falujában, Érsemjénben csupán négy jelöléssel büszkélkedhető Ványi Attilát, az egyházmegyei presbiteri szövetség elnökét, politikai hovatartozásának is köszönhetően, könnyedén sikerült elbutítania, de felettesei tisztánlátása és beavatkozása megvédte egy újabb baklövéstől.

Mind az ürességtől kongó templom, mind a lelkészhez méltatlan életvitel, de a vasárnap történtek is intő jelek és arra utalnak, hogy a helyi református közösségben nincs minden rendben. Lelkészük a templom küszöbére, a hívek és Krisztus közzé állt.

Na, de meddig?

Nyakó József

Érmihályfalva polgármestere”

(Bihari Napló)