Próbavizsgák februárban és márciusban

Próbavizsgák februárban és márciusban
2014. January 19.
A VIII. osztályos diákok országos képességfelmérő próbavizsgája február 18.–20. között lesz. A próbaérettségi pedig, amelyen most a XI. osztályosok is részt vesznek, március 3.–7. között.
/vlm/Image/Show/84/
(Illusztráció)

A diákok a teszt időpontjáig felvett tananyagból vizsgáznak majd. A VIII. osztályosoknak a következő tantárgyakból kell próba képességfelmérő vizsgát írni: román nyelv és irodalom (február 18.), anyanyelv és irodalom (február 19.) és matematika (február 20.).

Az eredményeket március 7-én teszik közzé.

A próbaérettségi a XI. és XII. osztályosoknak a következőképpen fog zajlani: március 3-án román nyelv és irodalom, március 4-én anyanyelv és irodalom, március 5-én a profilnak megfelelő kötelező tantárgyból, és a XII.-es diákok még március 7-én a profilnak megfelelő választható tantárgyból kell vizsgázzanak. Mindegyik vizsga írásbeli lesz, az eredményeket március 14-én függesztik ki.

Az országos képességfelmérő próbavizsga és a próbaérettségi eredményei sem lesznek beírva a naplóba, de az eredményeket kiértékelik egyéni, osztály és intézményi szinten is. Remus Pricopie tanügyminiszter szerint a próbavizsgák lehetőséget teremtenek arra, hogy a diákok megismerkedjenek a vizsgakörnyezettel.

(BN)

Keresés