Püspökladányban járt a városi kórus

Püspökladányban járt a városi kórus
2013. November 21.
A püspökladányi Id.Csenki Imre Vegyeskar meghívásának tett eleget az érmihályfalvi Veres László Zsolt Városi Kórus az elmúlt hétvégén.
/vlm/Image/Show/84/
A Veres László Zsolt Városi Kórus csoportképe Püspökladányban

A püspökladányi Id.Csenki Imre Vegyeskar 2012 májusában járt Érmihályfalván, amikor részt vettek a Nyíló Akác Napok keretében megszervezett kórustalálkozón. Az esemény mindkét félnek maradandó élményt jelentett, és a kapcsolat folytatásaként a ladányiak viszontlátogatásra hívták meg városunk kórusát az elmúlt hét végére, névadójuk szombati emlékkoncertjére.

A koncertet a püspökladányi templomban rendezték meg, a jeles eseményen jelen volt a zeneszerző unokája is, aki nagy megtiszteltetésnek vette a meghívást. A kórusok fellépése után a két kórus, a helyi és az érmihályfalvi, közösen egy Csenki Imre-dalt szólaltattak meg – a Néger Bölcsődalt -, melyet a érmihályfalvi csapat nagyon megkedvel és szívesen énekel más fellépéseken is. Záró momentumként a két kórus egy kisebb csapata kisétált a temetőbe, és koszorút helyeztek el Csenki Imre sírján.

Jó volt újra együtt lenni a püspökladányiakkal, külön élmény volt velük énekelni. A mihamarabbi viszontlátás reményében búcsúztak a kórusok a kora délután folyamán.

Darabont Aliz

Kertész Enikő

Keresés