REKAB-tábor hollandiai támogatással

REKAB-tábor hollandiai támogatással
2014. August 22.
Nemrégiben két turnusban egy hétig táboroztak a REKAB Egyesület által gondozott gyerekek egy határhoz közeli tanyán.
/vlm/Image/Show/84/
Lubickolás a táborozás egy napfényes délutánján

A REKAB Egyesület már több mint tíz esztendeje működtet foglalkoztatási központot hátrányos helyzetű gyerekeknek a Dihenesen – életükről néhány hónapja számoltunk be részletesen.
Nemrégiben egy határhoz közeli tanyán táboroztak a gyerekekkel. Szabó Tímea szociális munkás, az egyesület “mindenese” elmondta: egy, az egyesületet is támogató önkéntes hollandiai család vállalta fel a táborozás költségeit, illetve a szervezést is, mellettük a REKAB-nál dolgozók is kivették részüket a tennivalókból. Az egy hét alatt két turnusban 50 gyereket táboroztattak, egyik csoportban az I.-IV. osztályosok, a másikban a 11 – 16 évesek voltak. A napi foglalkozások során délelőttönként bibliai történeteket beszéltek meg, énekeltek, játszottak, délutánonként kézműves-foglalkozások voltak agyagozással, gyurmázással, gyöngyfűzéssel, és természetesen újabb játékok, esténként pedig filmklub és tábortűz kötötte le a gyerekeket.
Szabó Tímeától megtudtuk, hogy az egyesület évente tart hasonló táborozásokat, korábban voltak Feketeerdőn, Sólyomkőváron, az utóbbi esztendőkben már a város körüli lehetőségeket használják ki erre a célra.

Keresés