Rekord mennyiségű lomot gyűjtöttek be

Rekord mennyiségű lomot gyűjtöttek be
2019. June 5.
Újrahasznosítható hulladékból többet szedtek össze 2 nap alatt, mint máskor egy hónap alatt.
/vlm/Image/Show/84/

Az elmúlt hét végén újabb lomtalanítási akció volt a városban, már nem az első, de mint az bebizonyosodott, ebből sosem elég. Az akciót végző cég képviselőjétől megtudtuk: 20.505 kg lom gyűlt össze, ebből 8855 kg az elektromos hulladék, 11.650 kg pedig az újrahasznosítható csomagolóanyag, részleteiben 7200 kg üveg, 2450 kg műanyag és 2000 kg kartonpapír.

Az utóbbi mennyiség, vagyis a 11.650 kg több újrahasznosítható hulladék két nap alatt, mint amennyit a szeméthordással foglalkozó cég össze tud gyűjteni egy hónap alatt…

Az akciót bonyolító céget 81 helyre hívták, ezek közül 30 helyen volt több elvinni való, mint 150 kg, a meghirdetési szabályzat értelmében ott helyben ajándékot adtak át. A továbbiak között sorsoltak ki három díjat kedden délben a városházán, eszerint hordozható rádiót nyert Hintalan Erika, számítógéphez csatlakoztatható videokamerát Seres Edit, számítógépes videojátékot Balogh Erzsébet. A sorsolás után valamennyiüket felhívták az általuk megadott telefonszámon és rövid időn belül át is vették ajándékaikat.

Keresés