Rendbe teszik az iskolaudvart

Rendbe teszik az iskolaudvart
2016. September 5.
Régóta várt munkálat kezdődött meg hétfőn az érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskola főépületének udvarán. Az ígéret szerint e héten be is fejeződik.
/vlm/Image/Show/84/
Erőgépek egyengetik az aszfaltozandó terület alapját

“Egy régi álom látszik megvalósulni”, így fogalmazott Nyakó József polgármester annak kapcsán, hogy hétfőn reggel az érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskola főépületének udvarán dolgozni kezdtek az erőgépek. Az iskolaudvar évekkel ezelőtt vált áldozatává azoknak az építkezéseknek, melyek során egyrészt felépült az úgynevezett “zöld épület”, másrészt megnagyobbították az eredeti épületet. Már az előző városvezetés is tervezte a helyreállítást, aztán a tanévnyitók állandó témája lett az ígéret: hátha ebben az évben…
Most jött el a tervezett munka ideje, melyet még a szeptember 1-ig hivatalában volt előző igazgatóval, Csengeri Csongorral egyeztettek, mondta el kérdésünkre Nyakó József. Hozzáfűzte a területrendezésbe beletartozik, hogy aszfaltréteget kap az iskolaudvar akkora középső területe, hogy azon két kézilabdapálya is el fog férni (korábban egy volt, kapukkal az említett zöld épület illetve a szomszédos labdarúgó stadion felől, az újak erre merőlegesen lesznek). A nyári vakáció idején szerették volna lebonyolítani a munkálatot, de különböző adminisztratív kerékkötők ezt megakadályozták, ám a kivitelező ígérete szerint a tanévnyitóig végeznek az aszfaltozással.
(erdon.ro)