Rendhagyó beszámoló a Kisújváros Hortobágyon és Egerben tett kirándulásáról

Rendhagyó beszámoló a Kisújváros Hortobágyon és Egerben tett kirándulásáról
2015. October 9.
Álmosan ébredt a vasárnap, szeptember 27-én, aztán lassan kimászott a felhőpaplan alól és szemét dörzsölgetve kíváncsiskodott a kis csapatra, amely egy NAGY busz körül gyülekezett. A Kisújváros csapata a Részek Viadalán nyert utazás során Hortobágyon át Egerbe indult.
/vlm/Image/Show/84/

A FÉRFIAK NEM ”;JÓ REGGELT”-EL VAGY „SZEVASZ”;-SZAL KÖSZÖNTÖTTÉK EGYMÁST HANEM: „NA EZT KÓSTOLD MEG!” AZ ASSZONYOK MÁR SEJTETTÉK: SÖTÉT FELHŐK GYÜLEKEZNEK EGER VÁRA FÖLÖTT!
A PERCEK IS LASSAN CSORDOGÁLTAK. ÚGY DÖNTÖTTÜNK, EZT A NAPOT EGYÜTT FOGJUK „TÖLTENI”; ÉS VALÓBAN EGYÜTT „TÖLTÖTTÜK”;. A KORMÁNY ESETÜNKBEN JÓ KEZEKBEN VOLT, NAGY ATTILA MOSOLLYAL NYUGTÁZTA: MA SEM FOG UNATKOZNI, ELVÉGRE Ő IS KISÚJVÁROSI GYEREK. ELMONDHATJUK, MI ADJUK MIHÁLYFALVA KORMÁNYZÓJÁT, Ő VITÉZ KISÚJVÁROSI NAGY ATTILA.
NÉHÁNY RÖPKE PILLANAT UTÁN MEG IS ÉRKEZTÜNK HORTOBÁGYRA. LEGALÁBB IS AZT ÁLLÍTJÁK SOKAN, HOGY OTT FOTÓZKODTUNK A KILENCLYUKÚVAL A HÁTTÉRBEN – ITT ÚJRA DÖNTENI KELLETT… A HOGYAN TOVÁBBRÓL IS. MIRE MINDENKI ELHELYEZKEDETT A BUSZON, MÁR LE IS KELLETT SZÁLLNUNK, HISZ MEGÉRKEZTÜNK EGERBE. SZOMORÚAN KONSTATÁLTUK, HOGY A BORONGÓS IDŐ HATÁSÁRA AZ EGRI LEÁNYOK, AKIK A NÓTA SZERINT BÜSZKÉK IS MEG CSALFÁK IS, BIZONY NAFTALINBA RAKTÁK NYÁRI RUHÁIKAT. OLYANNYIRA ELKESEREDTÜNK MI, FÉRFIAK, HOGY ÚGY DÖNTÖTTÜNK – MÁR MEGINT- HOGY TÖMEGGYILKOSSÁGOT KÖVETÜNK EL, MINDNYÁJAN BORBA FOJTJUK BÁNATUNKAT. EKKOR KELT ÖLRE AZ EGRI BIKAVÉR ÉS A JÓ MIHÁLYFALVI BAKATOR. A ZSAKÉ, NOHA ÉS DELEVÁR HÁZASÍTÁSÁBÓL KELETKEZETT KERÍTÉSSZAGGATÓ NEM HAGYTA MAGÁT A NEMES BIKAVÉRNEK. NEMHIÁBA VAN A DIREKT TERMŐ KITILTVA A VILÁG MINDEN BORKULTÚRÁJÁBÓL. NEM BIZ ÁM, EZ A NYERS ÉRMELLÉKI ERŐ BIZONY ELLENÁLLT A BIKAVÉRNEK… EGY DARABIG.
A VÁRBAN FELÚJÍTÁSI MUNKÁK ZAJLANAK, DE ÍGY IS SOK ÉRDEKESSÉGET MEGTUDTUNK TÖRTÉNETÉRŐL. MEGTEKINTETTÜK DOBÓ ISTVÁN FARAGOTT SZARKOFÁGJÁT, A VÁRFALAT KÖRBEJÁRVA TÖRTÉNETEKET HALLGATTUNK AZ AKTUÁLIS VÁRRÉSZRŐL, AZ ÁGYUK HASZNÁLATÁRÓL. EZUTÁN A DOBÓ TÉR KÖVETKEZETT, A MINORITA TEMPLOM UTÁN EGY II. VILÁGHÁBORÚS RELIKVIÁKAT BEMUTATÓ KIÁLLÍTÁST NÉZTÜNK MEG, AHOL AZ EGYIK IDŐS KIÁLLÍTÓ BESZÉLT A TÁRGYAKRÓL ÉS HARMONIKA-KÍSÉRETTEL ELŐADOTT NÉHÁNY RÉGI KATONANÓTÁT, AMIKET UGYAN ISMERÜNK, DE A HATÁRON INNEN NEM GYAKRAN ÉNEKELÜNK.
ÚJABB DÖNTÉS KÖVETKEZETT, UTUNK SORÁN NEM ELŐSZÖR ÉS NEM IS UTOLJÁRA. A BAZILIKA FALAI KÖZÖTT VÉGRE KISIMULTAK RÁNCAINK ÉS EGY KICSIT ELGONDOLKODHATTUNK, MILYEN KICSI IS AZ EMBER, DE HA AKAR, ÖSSZEFOGÁSSAL CSODÁKAT TUD ALKOTNI.
RÖVID FAKULTATÍV PROGRAM UTÁN HAZA INDULTUNK. EKKOR DRÁMAI DOLOG TÖRTÉNT. NAGY ATTILA KORMÁNYZÓ ÚR MAGÁHOZ RAGADTA A KEZDEMÉNYEZÉST ÉS MAGÁVAL RAGADOTT MINKET A SZÉPASSZONY-VÖLGYBE. KÉRLELTÜK SZÉPEN, MAJD CSÚNYÁN, ÁM Ő HAJTHATATLAN MARADT , EZÉRT TILTAKOZÁSUL SENKI SEM AKART LESZÁLLNI A PINCÉKNÉL. EGY KORTYOT SEM ITTUNK ÉS NEM VÁSÁROLTUNK LITERSZÁM A JÓFAJTA BOROKAT. ÚJABB SŰRŰ DÖNTÉSEK KÖVETTÉK EGYMÁST, MIUTÁN TÉNYLEG HAZAINDULTUNK. LASSAN ELKEZDŐDÖTT A MEGASZTÁR ELŐDÖNTŐJE, AMIN TÖBBEN IS INDULTAK KÜLÖNBÖZŐ STÍLUSOKBAN ÉS KATEGÓRIÁKBAN. JELLEMZŐ VOLT A MEGAMIX ÉS A SAJÁTOS FELDOLGOZÁS. A HORTOBÁGYI 18 LYUKÚ HÍDNÁL ÚJRA MEGÁLLTUNK, MERT VITA KEREKEDETT: HÁNY LYUKA IS VAN A HÍDNAK? VÉGÜL MEGEGYEZTÜNK 18 LYUKBAN. A HATÁRHOZ KÖZELEDVE ELÉNEKELTÜK A ”;NEM MEGYÜNK MI INNEN EL”; CÍMŰ NÓTÁT, MAJD, KÖZELEDVÉN FATORNYOS KISVÁROSUNKHOZ, AZ „EGY JÓ ASSZONY MINDENT MEGBOCSÁT”; CÍMŰ OPUSZT, AMI A FEHÉR CSAPAT FÉRFI FRAKCIÓJÁNAK NEM HIVATALOS HIMNUSZA.
„ZENGTÜK A DALT ÜDE MÁMOROS AJAKKAL…”; NEM MINDEN OK NÉLKÜL ÉNEKELTÜK EL A LÁNYOKNAK-ASSZONYOKNAK.
VÉGEZETÜL EGY FONTOS MEGÁLLAPÍTÁS: A FEHÉREK CSAPATKÉNT INDULTAK EL ÉS MINT EGY NAGY CSALÁD ÉRKEZTEK VISSZA MIHÁLYFALVÁRA.
(Szöveg: Balázs Attila; Fotók: Bíró Károly)

Keresés