Rendhagyó történelemóra Bocskai szobránál

Rendhagyó történelemóra Bocskai szobránál
2015. November 2.
Bocskai István mellszobra előtt vettek részt rendhagyó történelemórán pénteken délben a Zelk Zoltán Általános Iskola nyolcadikosai.
/vlm/Image/Show/84/
Bocskai István szobránál volt rendhagyó történelemóra

Október 30.-án, pénteken délben az érmihályfalvi Széchenyi téren, Bocskai István fejedelem mellszobra előtt gyülekeztek a helyi Zelk Zoltán Általános Iskola nyolcadikosai: rendhagyó történelemórán vettek részt.
Varga Róbert aligazgató-történelemtanár köszöntötte őket, majd csupán annyi időben, amennyi alatt még számítani lehetett figyelmükre, felidézte a fejedelem koràt, a nemzetközi viszonyokat, hogy hogyan lett Bocskai fejedelemmé, miként vívta meg a magyarság egyetlen sikeres szabadságharcát.
A reformáció emlékünnepe előtt természetesen nem feledkezett meg Bocskainak a vallásszabadság terén elért eredményeiről sem. Összességében olyan államférfinek minősítette a fejedelmet, aki megérdemli az utókor megbecsülését.
Ehhez a gondolathoz csatlakozott Csengeri Csongor igazgató is, aki ugyancsak köszöntve a diákokat és megköszönve részvételüket a formabontó eseményen, hozzátette: ki kell hesználni ebben a formában is, hogy Bocskainak szobra áll a városban.
Az eseményen a hatodikosok kórusa Darabont Aliz zenetanárnő vezetésével a korabeli és Bocskainak írt ”Az szép szabadságért…” kezdetű dalt adta elő. A mellszobrot az igazgató két diàk közreműködésével koszorúzta meg, majd valamennyien a Himnuszt énekelték el.

Keresés