Rendkívüli tanácsülés alkalmával lett elfogadva a 2024-es év költségvetése Érmihályfalván

Rendkívüli tanácsülés alkalmával lett elfogadva a 2024-es év költségvetése Érmihályfalván
2024. February 15.
Hivatal

Az Ukrán háború és a járvány által generált globális gazdasági helyzet, érezhető minden szinten, így településünkön is. A Város idei költségvetése nem túl merész, bár lenne hova és mire költekezni. Kénytelenek voltunk még inkább körültekintően, alaposan és a körülményekhez alkalmazkodva döntést hozni úgy, hogy az minden testületi tagnak és nyilván a város működése szempontjából is, megfelelő legyen.

Érmihályfalva város idei költségvetésének egyöntetű elfogadása a Helyi Tanács, tanácsosi testülete által, jelzés értékű kell legyen mindannyiunk számára, melyből kitűnik, hogy az RMDSZ frakció által támogatott és általam beterjesztett költségvetési tervezet, pártpolitikai hovatartozástól független, elfogadásra került. Így idén, akár az előző évben is, mindannyian egyetértettünk abban, hogy a prioritásaink megegyeznek és bár vannak minimális véleménykülönbségek, a város érdekeit figyelembe véve tudunk egységes döntést hozni.

A Kormány hibás fiskális, gazdasági döntései időközönként bele szólnak elképzeléseink kivitelezéseibe, de nyilván, alkalmazkodva ezekhez próbálunk lavírozni úgy, hogy a maximumot tudjuk kihozni a lehetőségekből. Folytatjuk elkezdett beruházásainkat és újakban is tettünk jelentős lépéseket, figyelembe véve azokat a hiányosságokat melyeket mindannyian tapasztalhatunk, legyen az szennyvízcsatorna hálózat-, út infrastruktúra építése, tanügy, sport, kultúra, civil szervezetek támogatása és egyéb olyan elképzelések melyekkel fejleszteni tudjuk városunk gazdaságát és infrastruktúráját. 

Legyen ez az év a változás éve, változtassuk meg településünk arculatát, hozzunk létre újabb beruházásokat úgy, hogy közben a jelenlegieket is be tudjuk fejezni.

Karsai Attila – Érmihályfalva város alpolgármestere, megbízott polgármester

Keresés