Részek Viadala – A disznófogást is a Százhold nyerte

Részek Viadala – A disznófogást is a Százhold nyerte
2013. September 1.
Vasárnap kora reggel a disznófogással folytatódott a Részek Viadala. A Bank utca nem nevezett, a hat csapat közül (a foci után) megint a Százhold volt a legügyesebb.
/vlm/Image/Show/84/
Megfogása után a disznót visszvitték a ketrecbe

A strand területén gyülekeztek a vasárnap reggeli disznófogók (nem disznóvágók), hogy ezzel a próbával megkezdődjön a Részek Viadalának vasárnapi eseménysorozata. A Bank utca nem nevezett csapatot, így nőtt a további hat csapat esélye, hogy ők fogják meg az “áldozat” bal hátsó, zsírral bekent lábát. A kiírás szerint ugyanis ez volt a cél.

Az előkészületek során csak úgy röpködtek a poénok, a jókedvet csak tovább fokozta előbb a csapattagonként kimért deci pálinka illata, majd annak íze is – a pálinkaivás nem a feladat legnehezebb részének bizonyult.
A “vadászat” tárgya egy ketrecben várta a “futamot”, a csapatok saját csapatzászlaikkal feldíszített sátraik alól startolhattak utána. A stand nagymedencéjét hálóval kerítették körbe, elkerülendő a balesetet, a négylábúnak több tengerikóró-kupac szolgált búvóhelyül. Pontosabban csak szolgált volna, ugyanis a vadászat alig pár percig tartott, bizonyára jó “gyorsító” volt a pálinkában.

Többen is szinte azonos pillanatban vetették rá magukat a disznóra, ami alig látszott ki a “kicsi csomó nagyot nyom”-stílusú végkifejletnél, ám közös döntés volt, hogy a győzelem a Százholdé, mely újabb pontot szerzett ezzel, a megjelenésért már amúgy is dukált egy mellé – utóbbi a többieknek is kijárt (a Bank utca kivételével).
A disznót ezek után visszasegítették a ketrecbe, hogy hazavigyék, a megmaradt pálinkára pedig jelentkezőket kerestek – és találtak.
A következő próba a ló- és autó gyorsasági futam volt.
Aki kedvet kapott, az a strand területén egészen estig nyomon követheti a következő versenyszámokat.

Keresés