Részek Viadala – A Morgó-Tábla elosztotta a nyereményt

Részek Viadala – A Morgó-Tábla elosztotta a nyereményt
2013. September 5.
A Részek Viadalán részt vett csapatok nyertesei közül elsőként a Morgó-Tábla tagjai osztották el nyereményüket, a 300 négyzetméter járdát.
/vlm/Image/Show/84/
A találkozón a kenyérsütés videóját is levetítették

A vasárnap lezajlott Részek Viadalán a Morgó-Tábla csapat a második helyen végzett, ám első volt azok között, amelyiknek szervezői máris összeültek, hogy eldöntsék: hová kerüljön a 300 négyzetméter járdájuk.
Ha igaz az – és miért ne lenne? – hogy a Részek Viadala már a szervezési szakaszban elérte részben a célját, hiszen a szervezők az előzetes beszélgetések alatt már baráti társaságokká alakultak, akkor ugyanez utólag is érvényes, hiszen a szerdán este a Városháza gyűléstermében összejött mintegy 25 fős társaság igen jó hangulatban elevenítette fel a hét végi “csatározás” emlékezetes pillanatait. A megjelenteket Karsai Attila alpolgármester-csapatkapitány köszöntötte (aki előzőleg köszönő leveleket küldött a csapattagoknak, ennek szövege írásunk alatt olvasható el). Bevallotta, hogy először ő is kétkedve hallgatta Nyakó József polgármester ötletét a viadalról, ám annak sikere az előzetes várakozásokat is felülmúlta. Nem is a díjakban érzi a sikert, hanem a közösségek egymásra találásában, a kialakult majálisi hangulatban. Kivetítőn nem csak a hangulatot megidéző fotókat néztek meg, de az egyik próbáról, a kenyérsütésről készült videót is. A fotók, filmkockák alapján egyre-másra kerültek elő a még friss élmények, sztorik, visszhangok, és mindenki megegyezett abban, hogy az egyik kulcsszó a “politikamentesség” volt.
Köszöntet mondott a csapatnak Nyakó József polgármester is, reményét fejezve ki, hogy a szervezők az optimista hangulatot közvetíteni fogják egész körzetükbe is. Kifejtette: egyre inkább tendencia, hogy a támogatásokat pályáztatások útján osztják ki még az önkormányzatok is – a hét végi verseny is lényegében egy pályázat volt, csak szórakoztató, versenyszerű köntösben.
Az összejövetel legfontosabb része a nyeremény, a 300 négyzetméter járda elosztása volt. A csapatkapitány készült, fotókkal illusztrálta, hol lenne rá a legnagyobb szükség. A hozzászólók nagy derültség közepette nem csak a 300 négyzetmétert osztották el pillanatok alatt, de már a reménybeli jövő évi első díjat is! Végül közös megegyezéssel úgy határoztak, hogy:
– 40 négyzetméter kerül a körforgalom mellé, az egykori villanytelep elé;
– 110 négyzetméter kerül a Hunyadi Mátyás és Eötvös Lóránd utcák közé (a tűzoltó laktanya mellett a Tábla irányába);
– 50 négyzetméter kerül az Arany János utcába;
– 100 négyzetméter kerül a Hajnal utca országút felőli végére.
A közmunkának a tervek szerint már a jövő hét végén nekifognak, de a városvezetés sem hagyja abba az utak javítását, például kövezni fognak továbbra is több helyen, tette hozzá Karsai Attila.
Az idei első és a jövőre esedékes második Részek Viadala között sem szabad hagyni “kialudni a lelkesedés lángját”, mondta zárszóként Nyakó József. A Morgó-Tábla csapat nem is készül erre, hiszen igen önbizalomdúsan azzal távoztak, hogy: “Jövőre folytatjuk! Hajrá zöldek!”

Karsai Attila alpolgármester levele a Morgó-Tábla csapat tagjaihoz:

Kedves Csapattársak!

Köztudott, hogy Érmihályfalva Polgármesteri Hivatala és Helyi Tanácsa hagyományteremtő szándékkal megrendezte 2013. szeptember 1-én a „Részek Viadala”; elnevezésű, szórakoztató, családias hangulatú vetélkedőt.

Ön és csapattársai büszkék lehetnek a Morgó-Tábla eredményeire, és jogos tulajdonosai az elért, dobogós második helyezésnek, nem sokkal lemaradva a győztes csapattól. Mint azt a vetélkedő záró momentumakor is elmondtam, a mi csapatunk volt az egyetlen olyan csapat, aminek tagjai valóban minden korosztályt képviseltek, hiszen a legfiatalabb 1,9 éves, és a legidősebb 82 éves volt.

Élvezetes volt Önökkel együtt dolgozni, együtt tervezni, és a közös célért küzdeni, nem kímélve időt és energiát. Engedjék meg, hogy ezúton is megköszönjem a munkájukat, és azt, hogy részt vettek ebben a közösségkovácsoló kis játékunkban. Remélem, hogy jól érezték magukat, és a továbbiakban is számítok az Önök segítségére, és jelenlétére a városrészünket, városunkat érintő feladatok megoldásában.

Tisztelettel,

Karsai Attila csapatkapitány

Érmihályfalva város alpolgármestere